Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata ucraineană a ucis 1.590 de soldați ruși în weekend, iar 56 de vehicule blindate au fost distruse - Forțele Armate Ucrainene

rnz.co.nz
razboi ucraina

Rusia a suferit 1.590 de pierderi militare și a pierdut 56 de vehicule blindate, inclusiv 26 de tancuri, în Ucraina în weekend, arată datele furnizate de Forțele Armate Ucrainene (UAF). Aproximativ 710 membri ai personalului rus, 21 de tancuri și 23 de vehicule blindate de luptă (AFV) au fost raportate duminică de către Statul Major al UAF, anunță International Business Times.

Statul major a susținut într-un raport de pierderi din ziua precedentă că Rusia a pierdut 880 de persoane, cinci tancuri și șapte AFV.

În total, Rusia a pierdut 164.910 persoane, 3.532 de tancuri și 6.853 de AFV-uri de când a invadat Ucraina anul trecut, potrivit ultimelor cifre furnizate de armata ucraineană.

În timp ce forțele rusești, inclusiv luptătorii din organizația paramilitară Grupul Wagner, au obținut puncte de sprijin în orașul asediat Bakhmut din provincia ucraineană Donețk (est), acestea au desfășurat, de asemenea, unele dintre cele mai scăzute rate de acțiuni ofensive locale în general pe linia frontului cel puțin din ianuarie 2023, a declarat Ministerul britanic al Apărării (MoD).

"Acest lucru se datorează cel mai probabil faptului că forțele rusești au epuizat temporar puterea de luptă a formațiunilor desfășurate într-o asemenea măsură încât nici măcar acțiunile ofensive locale nu sunt sustenabile în prezent", a explicat ministerul britanic într-o informare de vineri privind informațiile.

Toate speranțele rușilor stau în ofensiva de primăvară

Liderii ruși vor încerca probabil să regenereze potențialul ofensiv al forțelor odată ce stocurile de personal și muniții vor fi refăcute, dar comandanții ar putea fi forțați să aleagă între desfășurarea de operațiuni ofensive și desfășurarea unei apărări credibile a liniei frontului între timp, potrivit Ministerului britanic al Apărării.

Institutul pentru Studiul Războiului (ISW), la rândul său, a declarat că, în opinia sa, ofensiva de primăvară a Rusiei se apropie probabil de punctul culminant.

"Dacă 300.000 de soldați ruși nu au fost în măsură să ofere Rusiei un avantaj ofensiv decisiv în Ucraina, este foarte puțin probabil ca angajarea de forțe suplimentare în viitoarele valuri de mobilizare să producă un rezultat dramatic diferit în acest an", a scris think tank-ul american într-o evaluare de război publicată duminică.

În schimb, Ucraina ar putea fi bine poziționată pentru a recâștiga inițiativa și a lansa contraofensive în sectoare critice ale actualei linii de front, potrivit ISW.

Se presupune că vizita de duminică a președintelui rus Vladimir Putin în orașul ocupat Mariupol, care se află de asemenea în Donețk, a avut ca scop probabil să liniștească temerile din spațiul naționalist rusesc cu privire la o potențială contraofensivă ucraineană în sudul Ucrainei.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.