Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata ucraineană are inamici mai sofisticați: dronele kamikaze Shahed sunt mai silențioase și mai puțin vizibile

timesofisrael.com
drone-shahed

Purtătorul de cuvânt al Forţelor Aeriene ale Ucrainei, Iuri Ihnat, susţine că Iranul și-a îmbunătățit dronele de atac kamikaze de tip Shahed, în special prin reducerea nivelului de zgomot pe care îl produc și creșterea capacității de a se "feri" de apărarea antiaeriană, scrie Korespondent, potrivit Rador Radio România.

„Iranul și-a îmbunătățit Shahed-urile. Zgomotul pe care îl fac nu este decisiv în acest caz, însă au devenit și mai puțin vizibile, iar acest lucru îngreunează funcționarea apărării antiaeriene”, a explicat Ihnat.

El a adăugat că Ucraina primește din Occident anumite echipamente care permit detectarea mai exactă a unor astfel de ținte aeriene care ajung din Iran în Rusia şi, apoi, sunt folosite pe frontul ucrainean.

Iarna dronelor

Ucraina se aşteaptă la un număr record de atacuri ruseşti cu dronă în această iarnă, a declarat recent purtătorul de cuvânt al armatei, în timp ce Kievul se pregăteşte pentru o a doua iarnă de bombardamente în masă asupra instalaţiilor sale energetice, relatează Reuters.

Atacurile de iarna trecută asupra instalaţiilor energetice au deteriorat o parte semnificativă a sistemului energetic al Ucrainei şi au forţat majoritatea oraşelor să raţionalizeze electricitatea şi apa caldă.

În ciuda faptului că Ucraina şi-a consolidat apărarea aeriană, oficialii au avertizat cu privire la riscul unei repetări în această iarnă, reţeaua electrică fiind încă departe de a fi reconstruită după ultima campanie de bombardamente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.