Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata ucraineană continuă operațiunile pe malul stâng al Niprului: Trupele au ruşit să deschidă mai multe capete de pod

harta-razboi-nipru-herson

Armata ucraineană anunţă vineri că a desfăşurat ”o serie” de operaţiuni pe malul stâng al fluviului Nipru, ocupat de forţe ruse, în sudul Ucrainei, după ce Rusia a recunoscut în urmă cu două zile că Kievul ocupă poziţii în zonă, relatează AFP, potrivit news.ro.

”Forţele apărării ucrainene au desfăşurat o serie de acţiuni reuşite pe malul stâng al fluviului Nipru”, în regiunea Herson (sud), anunţă pe Facebook Comandamrntul Marinei ucrainene.

”Trupele Marinei ucrainene, în cooperare cu alte unităţi ale forţelor apărării, au ruşit să deschidă mai multe capete de pod” în acestă zonă, dă asigurări comandamentul.

El anunţă ”pierderi grele” în rândul inamicului.

Ucrainenii au reuşit recent să stabilească poziţii pe malul stâng al Niprului, în partea ocupată de către armata rusă a regiunii Herson.

Armata ucraineană speră să lanseze apoi un asalt mai important, pentru a străpunge liniile ruse, care se opun unei vaste contraofensive lansate în iunie.

O străpungere în acest sesctor ar reprezenta un succes important, având în vedere că linia frontului a rămas nemişcată şi nici Ucraina şi nici Rusia nu au făcut câştiguri teritoriale semnificative după eliberarea, în urmă cu un an de către forţele ucrainene a oraşului Herson, capitala regiunii cu acelaşi nume.

Frontul este delimitat de atunci de fluviul Nipru. Forţele ruse ocupă malul stâng, iar Ucraina controlează malul drept.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.