Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata Ucrainei continuă ofensiva în Marea Neagră: Bazele ruse din Sevastopol au fost atacate cu drone navale

jamestown.org
sevastopol crimeea flota

Rusia a afirmat marţi că a neutralizat trei drone navale ucrainene în Marea Neagră care ar fi vizat aparent golful Sevastopol, relatează AFP. Este al doilea atac ucrainean desfășurat în câteva zile asupra bazei militare ruse din Crimeea ocupată.

Marţi, "în jurul orei locale 04:00 (01:00 GMT), trei vedete fără echipaj ale armatei ucrainene au fost detectate în partea de nord a Mării Negre", a făcut cunoscut Ministerul Apărării rus.

"A fost efectuată o lovitură cu sisteme de rachetă antidiversiune împotriva zonei de detectare" a respectivelor drone, a adăugat ministerul, fără alte precizări.

În urma incidentului, în golful Sevastopol sunt luate măsuri antidiversiune şi de detectare a minelor, se mai menţionează în comunicat.

Atacurile cu drone navale sau aeriene sunt la ordinea zilei în largul Ucrainei, intensificându-se după ce Rusia s-a retras, în iulie, din acordul privind exportul de cereale ucrainene.

La începutul lui septembrie, Moscova a afirmat că a dejucat un astfel de atac care viza podul care leagă Rusia de Crimeea, peninsula anexată în 2014, iar tot în septembrie tiruri de rachetă ucrainene asupra unui şantier naval din Sevastopol au avariat două ambarcaţiuni şi au provocat 24 de răniţi, potrivit autorităţilor ruse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.