Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arme chimice în Ucraina? SUA și Rusia se acuză reciproc

rusia atac ucraina

Americanii îi acuză pe ruși că folosesc arme chimice în Ucraina deși utilizarea lor este interzisă. Oficialii Departamentului de Stat al SUA susțin că pe front a fost folosită cloropicrina, o substanță care provoacă sufocarea vicitimelor, relatează Mediafax.

SUA au acuzat Rusia că folosesc arme chimice ca „metodă de război” în Ucraina, încălcând legile internaționale care interzic folosirea acestora, potrivit BBC.

Oficialii Departamentului de Stat au spus că rușii au folosit agentul de sufocare cloropicrina pentru a obține „câștiguri pe câmpul de luptă”.

Oficialii americani au mai spus că nu a fost doar un incident „izolat”. Acest lucru ar duce la încălcarea Convenției privind armele chimice (CWC), pe care Rusia a semnat-o.

Kremlinul a negat joi o acuzaţie formulată de SUA potrivit căreia forţele ruse din Ucraina au încălcat o interdicţie internaţională privind folosirea armelor chimice, transmite Reuters, relatează Agerpres.

''Ca de obicei, aceste acuzaţii par complet nefondate", a declarat presei purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului le-a transmis reporterilor că Moscova rămâne ataşată obligaţiilor sale în conformitate cu Convenţia privind interdicţia armelor chimice (CIAC).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.