Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armele PSD în această campanie

liviu dragnea

S-au dus vremurile în care cucereai un vot cu făină și ulei. Sau, cel puțin, astfel de practici nu se mai petrec în lumina reflectoarelor și nu la întâmplare.

În teritoriu, „kit-ul de supraviețuire” încă se utilizează de către anumite partide, este împărțit de echipe binevoitoare, nu pe stradă și nu de activiști îmbrăcați în vestele de campanie. În schimb, pachetele ajung la adresa destinatarului bine stabilit, cu ajutorul informațiilor culese din baza de date cu simpatizanți, strânsă de-a lungul timpului.

Vorbind strict despre PSD, putem observa cum armele folosite în campanie s-au modificat și ele în pas cu timpurile. Acuzațiile de plagiat și contestațiile de toate felurile provocau fiori reci pe șira spinării social-democraților, dar acum au început să fie folosite chiar de către aceștia. Dacă prima măsură are în general priză la public, cea de-a doua, mai tehnică, are rolul de a te ține ocupat și poate chiar să-ți împiedice candidatura într-un anumit județ.

Cu acuzațiile de plagiat din partea PSD s-a confruntat premierul Dacian Cioloș. Acesta a fost acuzat de președintele PSD, Liviu Dragnea, că a furat titlul platformei „România 100”.

„L-am văzut pe Dacian Cioloș și pe președinte foarte nervoși pe legea prin care se stabilește cum se analizează acuzațiile de plagiat, dar ăsta este un document în care au plagiat. 'România 100' este un concept aprobat de guvernarea noastră, în 2014, prin hotărâre de guvern. Este document oficial. Nici măcar pentru titlu nu au reușit să aibă o idee originală,” a declarat președintele social-democraților.

Altă armă, alt inamic. Contestațiile cu privire la participarea în alegeri au fost făcute în general împotriva USR. 50 la număr, până în data de 31 octombrie, după cum a anunțat pe Facebook Nicușor Dan.

content-image

Fiecare partid se reformează într-un fel sau altul. Au loc modificări în rândul conducerii, se schimbă candidați și se schimbă practicile folosite. Cazuri de activiști din partea „concurenței”, care să fie agresați prin sate și comune, nu mai avem decât izolat. La fel se întâmplă și în cazul pachetelor de alimente.  La modă acum sunt acuzele de plagiat și contestațiile.

Rămâne de văzut cât succes vor avea acestea. Dar la prima vedere, acțiunea de a-l acuza pe Cioloș de plagiat pentru titlul dat platformei, nu poate smulge decât zâmbete dacă ne amintim de zecile de pagini copiate din lucrările științifice ale unora sau a altora. Iar din câte ne spune Nicușor Dan, nici contestațiile depuse nu prea au efect, toate fiind respinse până în acest moment.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.