Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armistiţiu decretat în Ghouta de Est, fief al insurgenţilor sirieni la est de Damasc

twitter.com
Wadi Barada siria damasc

Un armistiţiu a fost decretat până la 20 martie în Ghouta de Est, fief al insurgenţilor sirieni la est de Damasc, a anunţat marţi armata rusă într-un comunicat, informează AFP. 'Armistiţiul a fost instaurat la orele locale 00:01, în 6 martie (22:01 GMT, în 5 martie), până la 20 martie orele locale 23:59 (21:59 GMT) în Ghouta de Est', se spune în comunicat. 'Nicio încălcare' a armistiţiului nu a fost constatată după intrarea acestuia în vigoare, precizează textul.

La rândul său, organizaţia non-guvernamentală Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a afirmat că mai multe bombardamente au vizat marţi oraşele Duma şi Harasta din Ghouta de Est, ca şi mai multe localităţi de la periferia de est a Damascului. În acelaşi timp, o sursă importantă citată de cotidianul Al-Watan, apropiat guvernului sirian, a dat asigurări că nu deţine 'nicio informaţie' cu privire la un eventual acord de încetare a focului în Ghouta de Est şi în alte localităţi de la periferia de est a capitalei siriene.

Ghouta de Est este un fief al rebeliunii siriene, în special al puternicului Jaish al-Islam, cel mai important grup insurgent în această regiune. De mai multe luni, zona este în vizorul armatei siriene şi constituie ţinta unor bombardamente intense. În aproape şase ani, războiul din Siria a făcut peste 310.000 de morţi şi milioane de refugiaţi, conform Agerpres. Angajată militar din septembrie 2015 în Siria, Federaţia Rusă, aliată fidelă a regimului de la Damasc, a schimbat cursul în acest conflict, venind în ajutorul armatei siriene ce se afla la acea dată în dificultate în faţa insurgenţilor susţinuţi de ţări occidentale şi din Golf.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.