Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armistiţiul convenit între Erevan şi Baku a intrat în vigoare

Twitter
Hartă bombardamente Armenia - Azerbaidjan

Un acord de încetare a focului între Armenia şi Azerbaidjan a intrat în vigoare sâmbătă la prânz, ora locală (08:00 GMT), menit să pună capăt la două săptămâni de lupte intense în regiunea separatistă Nagorno-Karabah, teritoriu azer locuit de o majoritate armeană, informează AFP, potrivit Agerpres.

Citește și: DOSAR Mario, fiul fugar al fostului șef LPF, a fost rugat insistent de cunoscuți să nu se suie la volan cu aproape doi la mie alcool și cocaină în sânge

În pofida intrării în vigoare a acordului de încetare a focului, autorităţile separatiste din enclavă şi forţele azere s-au acuzat reciproc sâmbătă de continuarea luptelor, prin bombardamente, lansare de rachete şi de drone.

"Forţele azere au lansat un atac la 12:05", ora locală, adică după intrarea în vigoare a armistiţiului, a declarat Ministerul Apărării armean.

"Duşmanul bombardează zone locuite", a acuzat la rândul său Ministerul Apărării azer, într-un comunicat publicat la 30 de minute după intrarea în vigoare a acordului.

Citește și: EXCLUSIV SURSE Numele 'Ludovic' și `Nelu Tătărelu` pe buzele VÂNZĂTORILOR de măști din starea de urgență dar și pe o înregistrarea ambientală din dosarul UNIFARM

După negocieri la Moscova între şefii diplomaţiilor de la Erevan şi Baku, diplomaţia rusă a anunţat că Azerbaidjanul şi Armenia au ajuns sâmbătă la un acord de încetare a focului cu începere de la orele prânzului în regiunea separatistă Nagorno-Karabah.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.