Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arsenal de RĂZBOI: Ce au găsit trupele speciale după 12 percheziţii - VIDEO ca-n filme, cinci reținuți

Poliţiştii au indisponibilizat 15 arme, 900 de cartuşe, dispozitive de iluminare, optice şi de vedere pe timp de noapte, în urma a 12 percheziţii efectuate la persoane bănuite ar fi confecţionat şi modificat arme, muniţii şi componente esenţiale ale acestora, în scopul utilizării lor în activităţi de braconaj.

"La data de 23 aprilie 2020, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, au efectuat 12 percheziţii domiciliare la persoane bănuite de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi braconaj cinegetic. Activităţile au vizat 12 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 16 şi 66 de ani, bănuiţi că ar fi deţinut arme şi muniţii fără drept, ar fi efectuat operaţiuni cu arme şi muniţii fără temei legal, inclusiv în activităţi de braconaj", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Citește și: Mișcare în plină stare de urgență! Petiție pentru Marcel Vela, pentru a șterge toate amenzile date pentru nedistanțare socială

Totodată, au fost confiscate aproximativ 120 de kilograme de carne de vânat în diferite stadii de preparare, un cap de căprior, unul de mistreţ şi alte fragmente osoase de porc mistreţ.

Acţiunea s-a desfăşurat în municipiului Buzău şi în localităţile Pârscov, Tisău, Măgura, Unguriu, Berca, la locuinţele a 12 bărbaţi, dintre care doi posesori de arme de vânătoare, cu privire la care existau date că au preocupări în domeniul braconajului cinegetic.

Citește și: Guvernul Orban pregătește măsuri pentru revenirea angajaților la serviciu! În aceste condiții, românilor nu li se va permite accesul la locul de muncă

Din cercetări a reieşit că trei dintre bănuiţi, cu vârste cuprinse între 36 şi 66 de ani, folosind mai multe utilaje de prelucrare a metalelor, ar fi confecţionat şi modificat arme, muniţii şi componente esenţiale ale acestora, în scopul utilizării lor în activităţi de braconaj.

Potrivit anchetatorilor, trei dintre bănuiţi, cu vârste cuprinse între 16 şi 39 de ani, ar fi desfăşurat ulterior activităţi de braconaj la care ar fi folosit armele confecţionate. Persoanele respective ar fi păstrat arme, muniţii, carne şi părţi de vânat la diferite rude şi cunoscuţi.

Citește și: Medicul Monica Pop sare în apărarea lui Adrian Streinu-Cercel: ‘Manevră politică!’

Totodată, armele, muniţiile şi componente ale acestora ar fi fost ascunse în mai multe locuri din proximitatea locuinţei şi disimulate în diverse obiecte.

Faţă de cinci bănuiţi, cu vârste cuprinse între 16 şi 66 de ani, poliţiştii au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi braconaj. Doi dintre ei au fost arestaţi preventiv de instanţa de judecată, arată sursa citată.

Citește și: Buletinul de la ora 13:00. Prima prognoză lansată de ministrul Nelu Tătaru s-a adeverit! Câte cazuri de coronavirus avem în România

Activităţile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.