Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arsene a semnat: CJ Neamți cumpără zeci de autobuze electrice, prin PNRR

arsene

Consiliul Judeţean (CJ) Neamţ va achiziţiona 28 de autobuze electrice şi tot atâtea staţii de încărcare în cadrul unui proiect în valoare de 58 milioane lei, finanţat prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene, a declarat că proiectul se află în etapa precontractuală, urmând ca în scurt timp să fie semnat contractul de finanţare.

"Vorbim în momentul de faţă de achiziţionarea a 18 autobuze electrice, într-o primă etapă. Pentru etapa a doua, care presupune evaluarea cererii de finanţare, am solicitat alte 10 autobuze electrice. Cele 18 autobuze vor avea tot atâtea staţii de încărcare lentă şi 6 staţii de încărcare rapidă. Următoarele 10 vor avea 4 staţii de încărcare rapidă, care vor fi montate pe trasee, şi 10 staţii de încărcare standard, în autobaza de transport public", a precizat Ionel Arsene, scrie Agerpres.

Preşedintele CJ Neamţ a afirmat că prin acest proiect se urmăreşte înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public, prin achiziţionarea de vehicule nepoluante, precum şi asigurarea infrastructurii pentru transportul verde, prin achiziţionarea de puncte de încărcare pentru vehicule electrice. Proiectul derulat de CJ Neamţ în parteneriat cu administraţia publică locală din Piatra-Neamţ este complementar altuia, derulat prin Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, cu alte două consilii judeţene din ţară, prin POR 2014-2020.  Prin intermediul lui vor fi achiziţionate alte 41 de autobuze electrice, însoţite de 12 staţii de încărcare rapidă şi 41 de staţii de încărcare lentă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.