Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arsene Wenger, 69 de ani, ar putea antrena naționala Qatarului pentru Campionatul Mondial din 2020

cupa mondiala

Arsene Wenger (69 de ani) este aproape să se întoarcă în fotbal. Presa din Anglia anunţă că tehnicianul francez este primul pe lista Federaţiei de Fotbal a Qatarului, în vederea pregătirii naţionalei pentru Campionatul Mondial din 2022, scrie mediafax.ro.

Citește și: Locuri de care trebuie să te fereşti: De unde iei cel mai uşor virusuri şi bacterii

Turneul final va avea loc chiar în Qatar, iar oficialii vor să obţină un rezultat cât mai bun pe teren propriu. Cum Wenger este unul dintre cei mai importanţi antrenori din lumea fotbalului aflaţi liberi de contract, pare că este varianta principală pentru postul de selecţioner, anunţă The Sun. Decizia Federaţiei de Fotbal a Qatarului a fost luată ca urmare a rezultatelor slabe înregistrate de Felix Sanchez (43 de ani). Spaniolul nu a ridicat nivelul naţionalei, iar în cele 13 partide pe care le-a condus a câştigat de 5 ori. Mai mult, cu Sanchez pe banca tehnică, naţionala a fost eliminată încă din faza grupelor la Gulf Cup 2017, în condiţiile în care cu un an înainte câştigase turneul.

Este puţin probabil ca Wenger să accepte postul. După despărţirea de Arsenal, după cum chiar el spunea, a avut mai multe oferte de la echipe importante precum Bayern Munchen sau AC Milan, dar a refuzat. Francezul a mai avut ocazia să antreneze o echipă naţională. Anglia i-a oferit posibilitatea în două rânduri, 2002 şi 2006, dar nu a dat curs ofertei, decizând să rămână managerul lui Arsenal.

Wenger este liber de contract din iunie 2018, după ce şi-a închis conturile cu Arsenal, pe care a pregătit-o mai bine de 20 de ani. A antrenat Arsenal în 1206 meciuri. În cei 22 de ani a câştigat 3 campionate, 7 trofee FA Cup şi 7 Supercupe ale Angliei. Înainte să ajungă în Anglia, Arsene le-a mai pregătit pe Strasbourg U19, Nancy, Monaco şi Nagoya Grampus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.