Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arsene Wenger apără noua formulă a Cupei Mondiale a Cluburilor

www.agerpres.ro
Arsene Wenger

Arsene Wenger, director pentru dezvoltarea fotbalului mondial în cadrul FIFA, a apărat noua formulă a Cupei Mondiale a Cluburilor cu 32 de echipe, adoptată recent de organismul internaţional, scrie marţi L'Equipe.

Când era antrenorul lui Arsenal, între 1996 şi 2018, Wenger se plângea adesea de calendarul competiţional prea încărcat şi de faptul ca trebuia în mod regulat să-şi lase jucătorii la dispoziţia echipelor lor naţionale. Din 2019, de când lucrează în această funcţie la FIFA, francezul propune o analiză diferită a situaţiei, dovadă fiind sprijinul său puternic pentru noua Cupă Mondială a Cluburilor, a cărei primă ediţie va reuni 32 de participante în 2025 în Statele Unite, potrivit Agerpres.

"Impactul pozitiv pe care îl va avea asupra cluburilor va fi uriaş, deoarece cluburile din întreaga lume vor avea mai multe resurse pentru a se dezvolta şi a fi competitive. În Europa, suntem norocoşi, dar este important ca fotbalul să devină cu adevărat global şi ca şi alte cluburi să aibă şansa şi posibilitatea de a progresa, acesta e adevăratul obiectiv. Această Cupă Mondială a Cluburilor va oferi mai multe oportunităţi pentru mai mulţi jucători din întreaga lume sa joace şi să se confrunte la cel mai înalt nivel. Cred că fanii fotbalului au aşteptări mari de la cluburile lor pentru a fi competitive pe scena internaţională", a spus Wenger într-un comunicat transmis de FIFA.

Conştient că i s-ar putea reproşa că fotbaliştii de la marile cluburi joacă deja prea multe meciuri, fostul manager al lui Arsenal a vorbit despre acest subiect. "E adevărat, calendarul fotbalistic este încărcat, Mondialul Cluburilor este o competiţie care va avea loc o dată la patru ani şi, evident, perioada de odihna în timpul şi după competiţie trebuie respectată (...) Bunăstarea jucătorilor s-a îmbunătăţit considerabil în ultimii douăzeci de ani, dacă se ţine cont de prevenirea accidentărilor, de munca de recuperare, de nutriţie şi de progrese în tehnologia medicală. Asta nu are nimic de-a face cu ce se întâmpla înainte."

"VAR ajută de asemenea, la protejarea jucătorilor, fiindcă ei ştiu că vor putea fi sancţionaţi pentru o intrare urâtă care produce, de fapt accidentări. Deci, în general, au existat îmbunătăţiri uriaşe în ceea ce priveşte bunăstarea şi dorim să continuăm pe această cale. Vedem jucători primind recompense mondiale, ca Messi, Ronaldo, Benzema şi toţi au mai mult de 35 de ani. Şi nu este neobişnuit să vezi cum carierele internaţionale durează mai mult de douăzeci de ani. Nu cu mult timp în urma, acest lucru pur şi simplu nu era posibil", a spus francezul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.