Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Art Yourself Gallery sărbătorește 7 ani cu expoziții eveniment: 'Eclectic IM-probabilities' și 'Confessions'

artyourselfgallery.ro
art yourself gallery

Art Yourself Gallery sărbătorește 7 ani cu expoziții eveniment “Eclectic IM-probabilities”, de Radu Rodideal și "Confessions "- Alina-Ondine Slimovschi, scrie Mediafax.

Începând de marți și până în 13 octombrie, “Eclectic IM-probabilities” și "Confessions " sunt prezentate publicului la Art Yourself Gallery.

Radu Rodideal, născut în 1986 în Bucuresti, este unul din tinerii artiști ce se ivesc pe scena de arta a Bucurestiului. Metropola balcanică este unul dintre cele mai fierbinți puncte de intersecție eclectică, viteză și repaos, extravaganță și murdărie, vechi și nou, bogăție și sărăcie, posibilități și imposibilități, se arată într-un comunicat de presă.

“În jungla asta ne mișcăm permanent și învățăm repede, I'M combină toate acestea, toata lumea este I'M”, spune artistul. “Trăim singuri și murim singuri” singurătatea în eclectism e conceptul nostru, și e responsabilitatea noastră să facem ceva cu asta.”

Citește și: Propunerea Bulgariei pentru o nominalizare la Oscar 2019 este filmul Omnipresent regizat de Ilian Djevelekov

Radu Rodideal și-a dezvoltat proiectul ca pe o lume eclectică, ce conține elemnte geometrice juxtapuse cu elemente figurative, ce uneori amintesc de arta baroca. “Caravaggio a fost un tip cool, a fost un criminal, dar cred ca a fost un tip cool” . Radu Rodideal îl admira încă de la început pe pictorul baroc și a învățat multe de la el.

"El a transformat drapajele caracteristice într-un vocabular contemporan cu elementele artei construtiviste. La inceput, nu a crezut posibilă îmbinarea constructivismului-geometric cu situații din viata de zi cu zi, dar într-o lume eclectică orice este posibil, sau cel putin, probabil, universul artificial geometric coexistând cu intimitatea cotidiană. Astfel, găsim elemente pictate realist, cum ar fi: par, pantofi, carnatie si mereu haine (“Caravaggio a fost un tip cool”) în dialog cu formele zdrențuite care de multe ori par coincidente, concomitent calculate matematic", se arată în comunicatul.

Cât privește "Confessions ", autoarea Alina-Ondine Slimovschi spune: "Preocupările mele actuale vizează chipul feminin, nu ca portret, ci ca vehicul arhetipal pentru diverse emoții umane transfiguratoare. Consider complexitatea imagistică, metafora, simbolul, ambiguitatea ori directețea mesajului drept instrumente de lucru pentru a evoca emoții și experiențe umane precum singurătatea și însingurarea, pierderea și regăsirea, iubirea și senzualitatea, nevoia de intimitate solitară, introspecție și reverie. În esență, propuneri spre propria-ne regăsire. Frânturi de simțire care doar împreună realizează întregul. O întregire a ființei noastre interioare. O regăsire, o acceptare, un strigăt, o izbăvire prin recunoașterea faptului că doar așa putem fi noi înșine, dincolo de masca de fiecare zi. Respectiv încifrări în simboluri și dezlegări prin înțelegerea profundă a trăirilor, rămânând convingerea că dincolo de toate va dăinui eternă și inepuizabilă, ea, ființa. Titluri precum Night Wanderer (Ratacitor in noapte), Survivor (Supravietuitorul), Sky (Cer), Tenderness (Tandrețe), Light Seeker (Cautatorul de lumină), Hope (Speranța), The Lover s Dream (Visul iubitei) structurează conceptul acestei expozitii, intitulate Confessions (Confesiuni)".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.