Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Artistul plastic sucevean Paula Şalar va expune creațiile sale la Bienala 'Art Expo Venezia'

venetia

Artistul plastic sucevean Paula Şalar va fi prezentă cu creaţii ale sale în acest an la expoziţia internaţională ce reuneşte artişti din mai multe ţări şi lucrările lor, în perioada Bienalei de la Venezia, ce se desfăşoară în luna mai, potrivit Agerpres.

Potrivit Paulei Şalar, compoziţia plastică intitulată ''Misterious soul of Venezia'' face parte din proiectul artistic internaţional "Biennale Art Expo Venezia", ce aduce împreună sub vibraţia înaltă a artei, creatori din întreaga lume.

Lucrarea de artă, selectată de un juriu internaţional de specialitate, a fost concepută sub forma unui triptic şi cuprinde compoziţii de dimensiuni diferite, armonizate cromatic, compoziţional şi structural, pentru a transmite prin expresivitate mesajul artistic, picturile fiind realizate în tehnica acrylic pe pânză, dimensiunea întregii compoziţii fiind de 80 cm/90 cm.

Artbox Project Venezia 1.0 este cadrul artistic cu larg impact internaţional ce oferă unui public numeros de iubitori de artă, galerişti, colecţionari de artă contextul de a viziona lucrările artiştilor din diferite ţări.

Evenimentul se desfăşoară în Veneţia, Italia, în timpul celei de a 59 ediţii a Bienalei D'Arte Veneţia 2022, timp în care arta acoperă în manifestarea sa atât de diversă întregul oraş.

Expoziţia va avea loc în Tana Art Space, la Fondamenta de la Tana - Venezia, o elegantă galerie în clasicul stil veneţian în perioada 1 - 31 mai 2022.

"Am creat cele trei lucrări reunite armonios compoziţional, folosind cromatic şi simbolic elemente care să reprezinte Veneţia. Este acea Veneţie misterioasă, o apariţie de femeie-nălucă eternă, ce bântuie laguna, purtând veşminte în tonuri de roşu veneţian, acea culoare de roşu de pământ folosită adesea în picturile renascentiste, roşul pe care Cennino Cennini îl descrie în scrierea sa Il Libro dell'Arte, ca fiind combinat cu alb lime. Roşul veneţian a rămas în artă şi în istorie ca roşul atât de expresiv al lui Tiţian, al lui Rembrandt şi Vermeer, subliniind că toţi renascentiştii erau oamenii roşului- reprezentare a divinităţii, a Fecioarei Maria, a tot ceea ce era festiv, toate purtând pecetea roşului. Femeia-nălucă, din una din lucrări, e fascinantă ca apariţie, iar privirea îi este veşnic ascunsă sub masca patinată, dar încă strălucitoare a vremurilor. Ochii săi cu o lumină adâncă, tainică sunt aproape magici", a arătat Paula Şalar.

Artistul sucevean a spus că a ales să folosească într-una dintre compoziţiile sale masca de carnaval, o mască tradiţională, ce simboliza şi exterioriza tendinţele inferioare, aproape demonice şi care era purtată tocmai cu scopul de a le alunga şi a adăugat că ''masca opera ca un fel de catharsis şi nu ascundea, ci dimpotrivă, dezvăluia tendinţele inferioare, ce trebuiau izgonite''.

Cea de a treia pictură inclusă în compoziţie, având suprafaţa 70 cm/50 cm, redă atmosfera Veneţiei, inflexiunile de roşu, nuanţele de albăstrui şi verzui definindu-i paleta.

"Compoziţia e concepută în ideea de triptic, picturile completându-se una pe cealaltă, ca într-o poveste începută de artistul plastic şi continuată de privitor, precum sufletul şi mintea sa doreşte să o tâlcuiască la nesfârşit", a explicat Paula Şalar.

Ea şi-a exprimat încrederea că, aşa cum a fost impresionată de zecile de mii de privitori ai lucrărilor sale în astfel de proiecte internaţionale desfăşurate în Miami (2016), New York (2018), Celano Jazz Festival - Italia (2019), va atinge, în acest an, prin creaţiile sale, sufletele iubitorilor de artă şi în Veneţia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.