Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Așa alungi banii! Specialiștii anunță greșelile care pot falimenta orice afacere cu imobiliare

Agora
constructii imobiliare

Mai sunt câteva zile până la finalul de an, aşadar am pregătit cele mai comune 5 greşeli de evitat atunci când vrei să investeşti în imobiliare.

1.Să faci apartamentul / casa ca pentru tine.

Cei mai mulţi oameni aflaţi la primele investiţii în imobiliare vor pune mobilă şi vor aduce îmbunătăţiri locuinţelor cumpărate, făcându-le “ca pentru ei”. “L-am făcut că pentru mine” este un motiv de laudă printre micii investitori, ajungând să investească în plus, pe lângă achiziţia în sine, sume impresionante.

Greşit! Aceste sume se vor aduna la investiţia totală, dar chiria, în schimb, nu va fi cu mult influenţată. Per total, randamentul investiţiei în schimb îţi va scădea.

2.Să pui mobilă care se deteriorează uşor.

Ce arată bine, nu este neapărat şi durabil. Desigur, vei avea din nou motive de laudă către prietenii tăi, dar pe termen lung vei avea de pierdut. De ce? Un chiriaş, oricât de educat, nu va avea aceeaşi grijă faţă de mobila respectivă decât ai avea tu. Şi nu este rea-voinţă, ci pur şi simplu, nu este pe radarul lui, nefiind proprietarul locuinţei. Ajută-l şi alege o mobilă durabilă, care să reziste peste ani, la mai multe runde de chiriaşi.

3.Să crezi că orice se închiriază.

Nu se închiriază chiar orice, aşa că fii atent la facilităţile şi oportunităţile zonei, prezente şi potenţiale, dacă se mulează pe ce ar cere sau ar avea nevoie un chiriaş. Altfel rişti să stai multe luni cu proprietăţile neînchiriate sau chiar să trebuiască să scazi chiria.

4.Să vrei să faci singur tot.

Din păcate, în această zonă a lumii, cultura plăţii pentru servicii nu este adânc înrădăcinată şi mulţi oameni preferă să rezolve singuri decât să apeleze la experţi. De ce? Pentru că experţii costă. Româneasca “Am eu un băiat” e omniprezentă, înlocuind varianta profesionistă “Lucrez cu o echipă de experţi”.

Dacă alegi să faci singur tot sau cu oameni nepregătiţi, te vei trezi cel mai probabil cu probleme pe care nu le doreşti (de exemplu: nu îi merge centrala termică unui chiriaş care voia să îşi spele copilul, când tu eşti o într-o întâlnire importantă).

5.Să nu ţii cont de taxe.

Mulţi le uită, dar îţi iau o parte importantă din venituri dacă nu le acorzi atenţie. Află care sunt impozitele pe veniturile din chirii şi cât sunt taxele pe proprietate în zona ta, pe proprietăţi rezidenţiale sau nerezidenţiale. Acestea au fost cele mai frecvente 5 greşeli pe care le fac micii investitori. Urmăreşte-ne că să fii cu un pas înaintea tuturor când vine vorba despre imobiliare şi investiţii smart.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.