Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Așa arată unitatea și solidaritatea în UE: Nicio ţară nu vrea să preia migranţi din Italia

Ambarcatiune migranti

Comisia Europeană, care a cerut luni statelor UE să preia migranţi din Italia pentru a ajuta această ţară confruntată cu un nou val de sosiri ale migranţilor pe Mediterana, nu a primit încă nicio ofertă în acest sens din partea vreunui stat din UE, a declarat marţi un purtător de cuvânt comunitar citat de Reuters.

''Am avut până în prezent contacte cu mai multe state membre. Până acum nu am primit nicio promisiune concretă, cum ar fi, de exemplu, relocarea'', a spus purtătorul de cuvânt.

Citește și: Consiliul Europei confirmă ceea ce vedem cu toții: Democraţia e ÎN PERICOL, este un REGRES, din cauza restricţiilor impuse de de guverne în pandemie

Comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, a cerut luni statelor UE să dea dovadă de ''solidaritate'' faţă de Italia prin relocarea unor migranţi din această ţară, unde în weekend peste 2.000 de migranţi veniţi dinspre nordul Africii au debarcat pe insula Lampedusa, scrie agerpres.ro.

Ministrul de interne german, Horst Seehofer, a atenţionat marţi că şi pe ruta balcanică se observă din nou o creştere a numărului migranţilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.