Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ASALT al procurorilor: Peste 50 de persoane săltate în Mafia materialelor de constructii

dosare

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, împreună cu Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, efectuează în prezent un număr de 63 percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Prahova, Ialomiţa, Brăila, Constanţa, Galaţi şi Mureş, într-o cauză având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de „evaziune fiscală” şi „spălare a banilor”, percheziţiile vizând locuinţele persoanelor implicate în activitatea evazionistă.

 

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au emis un nr. de 50 mandate de aducere cu privire la persoanele ce urmează a fi audiate în cauză.

În fapt, în perioada 2013 – 2014, reprezentanţii unei societăţi având ca obiect de activitate „comercializarea materialelor de construcţii” au creat şi implementat un circuit evazionist, în cadrul căruia, prin interpunerea mai multor societăţi comerciale cu comportament de tip „fantomă” pe lanţurile de tranzacţionare a mărfii (materiale de construcţii) achiziţionate intracomunitar de la mai multe societăţi comerciale din Bulgaria, s-au sustras de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat în urma săvârşirii infracţiunilor de „evaziune fiscală”, estimat la acest moment, este de aproximativ 5.000.000 euro, iar suma ce formează obiectul infracţiunilor de „spălarea banilor” este de 7.000.000 euro.

Activităţile sunt efectuate cu sprijinul de specialitate al SERVICIULUI ROMÂN DE INFORMAŢII şi al UNITĂŢII TERITORIALE DE ANALIZĂ A INFORMAŢIILOR din cadrul INSPECTORATULUI GENERAL AL POLIŢIEI ROMÂNE.

Cercetările beneficiază de sprijinul fiscal de specialitate al AGENŢIEI NAŢIONALE DE ADMINISTRARE FISCALĂ – DIRECŢIA GENERALĂ ANTIFRAUDĂ FISCALĂ.

Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea administrării probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.