Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șase migranţi au fost arestaţi în cadrul unei anchete privind violuri asupra minorilor

Latina Lista
Sexual assault agresiuni sexuale

Şase migranţi au fost arestaţi miercuri într-o tabără din Bosnia-Herţegovina în cadrul unei anchete privind presupuse violuri şi agresiuni sexuale asupra unor minori, au indicat surse din poliţie citate de AFP.

Suspecţii, tineri originari din Pakistan şi Afganistan, au fost arestaţi de poliţie la un centru de primire a migranţilor din Bihac, în nord-vestul ţării, a precizat Ale Siljdedic, purtător de cuvânt al poliţiei cantonale, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Armata României intervine la frontieră! Șeful MApN, Nicolae Ciucă, a aprobat solicitarea DSU

Presupusele victime sunt "persoane minore din aceeaşi tabără", a menţionat acesta.

Între 1700 şi 1950 de oameni trăiesc în prezent în centrul amenajat într-o fostă fabrică de frigidere, a declarat pentru AFP sub acoperirea anonimatului un responsabil al Organizaţiei internaţionale pentru migraţie (OIM), care gestionează tabăra.

Între aceştia se numără şi 350-400 de minori adolescenţi neînsoţiţi, băieţi cu vârste între 15 şi 17 ani, cazaţi într-o "zonă protejată" a taberei, dar liberi să circule, a adăugat acesta. În centru nu sunt găzduiţi copii de vârste mai mici.

Citește și: PMP solicită măsuri urgente: Trebuie construite mecanisme de izolare şi carantină în zonele de trecere a frontierei

Poliţia nu a precizat numărul presupuselor victime, limitându-se să spună că este vorba de "mai multe".

Purtătorul de cuvânt a mai adăugat că alţi patru migranţi din aceeaşi tabără au fost arestaţi pentru presupuse fapte de "trafic şi posesie de droguri".

Citește și: Consilierul lui Mugur Isărescu desființează Legea anticămătărie: ‘Înșirând cuvinte goale ce din coadă au să sune’

Aproape 5500 de migranţi sunt găzduiţi în prezent în mai multe centre ale OIM din Bosnia, în special în regiunile Bihac şi Sarajevo, alte câteva sute sau chiar mii fiind însă răspândiţi în restul ţării, afirmă autorităţile.

Mii de migranţi aleg anual ruta Balcanilor în încercarea de a ajunge în ţări occidentale, iar între ei se numără şi sute de minori neînsoţiţi, care constituie o categorie deosebit de vulnerabilă la abuzuri, atenţionează organizaţiile de apărare a drepturilor omului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.