Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șase REȚINERI după 23 de percheziții în București, Ilfov și Giurgiu: PREJUDICIU imens

observatorulph.ro
perchezitii

Şase persoane au fost reţinute şi urmează a fi prezentate instanţei într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul materialelor de construcţii, în acest caz fiind efectuate 23 de percheziţii domiciliare în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Giurgiu.

Prejudiciul adus bugetului consolidat al statului este de aproximativ 7 milioane de lei, din care 5 milioane de lei ca urmare a săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, suma de bani spălată depăşind 2 milioane de lei, precizează DGPMB.

Citește și: Una dintre cele mai mari descoperiri din ultimele decenii: Ce provoacă depresia

''Joi, 8 septembrie, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au pus în aplicare 23 de mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Giurgiu şi mai multe mandate de aducere, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul materialelor de construcţii'', se arată într-un comunicat al DGPMB.

Conform anchetatorilor, în perioada 2011 - 2014, bănuiţii au creat un circuit comercial fictiv, înfiinţând şi coordonând mai multe societăţi comerciale cu comportament de tip "fantomă", în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale.

Citește și: Planeta 9, pericol pentru Sistemul Solar: Ar putea absorbi inclusiv Terra

În acest dosar au fost efectuate percheziţii la domiciliile bănuiţilor şi la sediile firmelor implicate, fiind ridicate înscrisuri contabile şi extracontabile ce atestă mecanismul infracţional folosit, precum şi mai multe unităţi de calcul.

În vederea recuperării prejudiciului au fost ridicate sumele de 23.000 de euro şi 24.500 de lei şi au fost instituite sechestre asiguratorii asupra a şase imobile şi două terenuri, în valoare totală de aproximativ 335.000 de euro şi asupra tuturor conturilor bancare aparţinând suspecţilor, până la concurenţa prejudiciului cauzat.

Citește și: Asta e cea mai mare ciocolată din lume / VIDEO

Persoanele vizate au fost conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice - Sector 6.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, al Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF şi al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră.

Citește și: Activitatea fizică regulată poate compensa parțial efectul alcoolului asupra sănătății (STUDIU)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.