Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ASF a amendat Euroins cu 2,1 milioane de lei, iar compania anunță că va contesta amenda și că a primit un sprijin financiar de 275 de milioane de lei

Euroins Romania
Euroins

Euroins România a primit, în trimestrul al III-lea al acestui an, peste 76 milioane lei ca împrumut subordonat, iar acţionarii au votat o nouă majorare de capital în valoare de 50 milioane lei, valoarea pachetului financiar de susţinere depăşind 275 milioane de lei, arată compania, potrivit Agerpres.

Citește și: Gabriela Firea face noi acuzații: A fost un plan foarte bine pus la punct! S-au gandit la un plan diabolic

"Euroins România Asigurare Reasigurare SA a luat la cunoştinţă cu surprindere despre decizia ASF Romania şi examinează toate opţiunile legale pentru a obiecta în faţa tuturor instituţiilor relevante din România şi Uniunea Europeană. Euroins Insurance Group a susţinut şi va continua să sprijine compania din România, pentru a răspunde chiar şi acestei noi cereri din partea autorităţii de reglementare. În trimestrul al treilea al acestui an, Euroins România a primit deja peste 76 milioane lei ca împrumut subordonat, iar acţionarii au votat o nouă majorare de capital în valoare de 50 milioane lei. De asemenea, compania a luat o serie de măsuri de re-echilibrare astfel încât valoarea pachetului financiar de susţinere depăşeşte 275 de milioane de lei. Cu toate deciziile şi majorările de capital, compania este în măsură să respecte chiar şi această nouă cerere a autorităţii de reglementare. Ca urmare a deciziei ASF Romania privind retragerea autorizaţiei actualei conduceri executive, managementul executiv va fi asigurat în continuare de membrii consiliului de administraţie, în conformitate cu prevederile legale şi statutul companiei. Euroins Romania îi asigură pe acţionari, clienţi, părţile vătămate şi intermediari că va continua să opereze în mod normal, ca şi până acum", susţin reprezentanţii companiei.

Citește și: Nicușor Dan, despre procesele intentate Primăriei: Voi ieşi din incompatibilitate prin renunţarea la poziţia în asociaţie

Cu operaţiuni în nouă ţări, peste 3.000 de angajaţi şi 2,5 milioane de clienţi în regiunea CEE/SEE, "Euroins Insurance Group este profund îngrijorată de faptul că o instituţie a statului român tratează astfel o investiţie care depăşeşte 700 de milioane de lei, şi care face parte dintr-un mare grup cu activităţi în mai multe industrii, şi va căuta să-şi facă dreptate".

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunţat, joi, că a efectuat, în perioada iulie - septembrie 2020, un control inopinat la societatea Euroins România Asigurare Reasigurare S.A., având ca temă verificarea operaţiunilor şi a modului de înregistrare în evidenţele contabile a operaţiunilor de reasigurare şi a rezervelor tehnice calculate în conformitate cu Norma nr. 38/2015.

Citește și: Medicul Alexandru Rafila face noi recomandări! Ce trebuie sa faceți începând cu 15 octombrie

În urma acţiunii de control a fost constatată o serie de deficienţe, în special cu privire la calculul rezervelor tehnice la data de 31 martie 2020, precum şi înregistrarea eronată a unor operaţiuni de recunoaştere a comisioanelor din reasigurare.

Ca urmare a aspectelor constatate, Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară a decis sancţionarea societăţii, conform prevederilor legale, cu o amendă de 600.000 de lei. Totodată, în urma activităţii de supraveghere realizată asupra elementelor incluse în raportările transmise de societate pentru data de 30 iunie 2020, a fost constatată o serie de deficienţe cu privire la modul de calcul al rezervelor tehnice constituite, în conformitate cu cerinţele legislaţiei Solvabilitate II (Legea nr. 237/2015), precum şi cu privire la modul de determinare şi de raportare a elementelor de fonduri proprii de bază ce acoperă cerinţa de capital de solvabilitate şi cerinţa minimă de capital.

Citește și: Premierul Ludovic Orban, despre repetarea alegerilor: În politică trebuie să știi să câștigi, trebuie să și pierzi

Conform prevederilor legale, pentru deficienţele constatate, ASF a aplicat următoarele măsuri: sancţionarea societăţii cu amendă în sumă de 1,5 milioane de lei, sancţionarea directorului general şi a directorului executiv cu amendă în sumă de 100.000 de lei, fiecare, şi retragerea aprobărilor acordate de către Autoritate.

În plus, societatea are obligaţia de a transmite Autorităţii un plan de finanţare şi de redresare în vederea restabilirii indicatorilor de solvabilitate, în conformitate cu prevederile legii. De asemenea, compania trebuie să revizuiască tarifele de primă RCA, având în vedere deficienţele constatate, în termen de 90 de zile de la data comunicării deciziei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.