Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ASF a elaborat primul raport privind stabilitatea financiară a pieţelor pe care le reglementează şi supraveghează

autoritatea pentru supraveghere financiara ASF

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a elaborat primul raport privind stabilitatea financiară a pieţelor pe care le reglementează şi supraveghează, respectiv piaţa asigurărilor, piaţa de capital şi piaţa pensiilor private, anunță AGERPRES.

"Raportul, elaborat de specialiştii din cadrul ASF şi aprobat de Consiliul Autorităţii, este primul nostru demers de acest fel şi reprezintă o lucrare de anvergură, o radiografie amplă a unei părţi fundamentale din activitatea Autorităţii de Supraveghere Financiară", a declarat preşedintele ASF, Leonardo Badea, conform unui comunicat al ASF.

Citește și: Viorica Dăncilă îl nimicește pe Victor Ponta – Știe doar să distrugă

Raportul prezintă, în capitole distincte, situaţia actuală a celor trei pieţe, din perspectiva stabilităţii financiare, aşa cum aceasta reiese din interpretarea şi analiza indicatorilor raportaţi de entităţile supravegheate de ASF, aferenţi datei de referinţă de 31 martie 2019, şi a celor mai recente date şi informaţii disponibile cu privire la evoluţia pieţelor financiare.

Imaginea de ansamblu, ce rezultă din informaţiile şi analizele prezentate în raport, evidenţiază o situaţie pozitivă şi evoluţii staţionare din perspectiva stabilităţii financiare a pieţelor supravegheate de ASF. La finele trimestrului I al anului 2019, stabilitatea sistemului financiar nebancar se menţine robustă, fără riscuri sistemice semnificative, se menţionează în comunicat.

Citește și: Incredibil! Ce le-a cerut criminalul de la Săpoca magistraților

Analiza stabilităţii sectoarelor financiare reglementate şi supravegheate de către ASF este necesară nu doar prin prisma modului în care sunt transpuse şi respectate reglementările europene specifice, ci şi datorită faptului că aceste sectoare pot reprezenta canale de transmisie ale şocurilor externe către alte componente ale sistemului financiar.

"Pieţele financiare în general şi mai ales cele trei sectoare supravegheate de ASF (datorită complexităţii şi diversităţii ridicate) fac în permanenţă obiectul unor modificări legislative şi al unor acţiuni la nivel local, dar şi armonizat, la nivel european, orientate către consolidarea stabilităţii şi îmbunătăţirea mecanismelor de funcţionare a acestora în beneficiul participanţilor şi consumatorilor", se mai arată în comunicat.

Citește și: Pro TV vrea să dea o nouă lovitură! Cu ce vrea să-și anihileze concurența

ASF este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/ 2012 aprobată prin Legea 113/ 2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital. ASF contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcţionare a celor trei sectoare, care însumează peste 10 milioane de participanţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.