Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ASF: Despăgubirile plătite de asigurători pe RCA ca urmare a accidentelor rutiere au crescut cu 26% în primul trimestru din 2021

ASF

Despăgubirile plătite de companiile de asigurare în baza poliţelor RCA au urcat cu peste 26% în primul trimestru din 2021, conform informaţiilor făcute publice de către ASF, se arată într-un comunicat de presă al Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare (UNSAR).

Astfel, valoarea totală a despăgubirilor plătite în baza poliţelor RCA a depăşit un miliard de lei în T1 2021, potrivit agerpres.ro.

Organizaţia menţionează că dauna medie plătită de asigurători în baza poliţelor RCA în ultimii 5 ani se află în continuă creştere: în comparaţie cu anul 2016, dauna medie RCA a fost cu 27,5% mai mare, evoluând de la 7.061 lei la 9.005 lei în 2020, în timp ce prima medie RCA achitată de şoferi s-a redus cu aproape 23% în aceeaşi perioadă.

"Cel mai important însă, din păcate, conform celui mai recent raport al Comisiei Europene, ţara noastră se situează pe primul loc în privinţa numărului de victime din accidentele rutiere în ultimii doi ani, cu 96 victime la un milion de locuitori în anul 2019, respectiv 85 victime la un milion de locuitori, faţă de media UE de 42 victime la un milion în anul 2020. Aceste cifre se reflectă şi în percepţia românilor în ceea ce priveşte riscurile, în condiţiile în care 49% dintre şoferi consideră că riscul de a fi implicaţi într-un accident auto este mare şi foarte mare, cu 6 p.p. mai mult faţă de 2019, potrivit celui mai recent Barometru UNSAR - IRES din 2020", se spune în comunicat.

Faţă de aceste cifre recent publicate de Comisia Europeană, organizaţia consideră foarte importantă creşterea interesului şi a implicării în dezvoltarea de programe de îmbunătăţire a siguranţei rutiere în România a cât mai multor actori.

UNSAR precizează că realizează anual propriul demers de siguranţă rutieră: Campania #ATENTinTRAFIC. Mesajul acesteia este susţinut de o serie de parteneri instituţionali reuniţi într-o platformă comună de educaţie şi prevenţie rutieră iniţiată de industria de asigurări.

"Reiterăm faptul că industria de asigurări susţine introducerea unui preţ de refeinţă? pentru reparaţiile auto, cu titlu informativ. Acest instrument nu este o co-plată? şi nu ar impune o plafonare pentru tarifele aferente reparaţiilor auto, aşa cum incorect afirmă o organizaţie patronală care reprezintă interesele unei părţi a patronilor de firme de transport rutier, fără competenţe în domeniul serviciilor financiare", se mai spune în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.