Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ASF e acuzată că folosește proceduri ilegale

Omicrono - El Español
ilegal

Asociația Brokerilor a contestat în instanță metoda prin care Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) autorizează personale de conducere în piața de capital. Brokerii acuză existența unei proceduri secrete care „adaugă la lege”.

ALERTĂ - Ambasadorul Canadei: Românii pot călători fără vize în Canada

Citește și: Un nou dosar GREU explodează la DNA: Cine a ajuns la Direcția Națională Anticorupție

„S-a dat un regulament (Regulamentul 14/2015, n.r. ) care are o procedură privind interviul persoanelor care urmează a fi selectate de către ASF, cu funcții de conducere în piață, procedură care este necunoscută, nu este publicată în Monitorul Oficial. Noi am cerut această procedură de multe ori, și ni s-a spus: «Cum să ni se dea procedura, ca să știm ce să învățăm pentru examen?» Da, ca la facultate, trebuie să știi care este bibliografia, trebuie să știi care sunt regulile jocului, nu poți să ai o procedură secretă”, a declarat Dan Paul, Președintele Asociației Brokerilor, citat de ziarul Bursa.

El a mai spus că Asociația Brokerilor a contestat în instanță regulamentul, și speră că vor câștiga.

„Noi am considerat că această procedură adaugă la lege. Din acest motiv, am atacat în instanță Regulamentul 14, și sper că vom câștiga pentru a corecta anomaliile pe care autoritatea le face. Cred că acesta este rolul instanței”, a mai spus președintele Asociației Brokerilor.

Regulamentul privind evaluarea funcțiilor de conducere de pe piața de capital a fost contestat de piață, în special după ce ASF nu l-a avizat pe Mihai Fercală în conducerea SIF Transilvania, în octombrie 2016, pe motiv că nu cunoaște activitatea companiei, informează publicația citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.