Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ASF zice că a fost atacată de hackeri: Baza de date cu RCA a fost BLOCATĂ

polita rca

Baza de date cu asigurările obligatorii de răspundere civilă auto încheiate pe teritoriul României (sistemul CEDAM) a cedat luni, iar brokerii emit numai polițe RCA clasa de baza B0 (atribuită unui asigurat nou, fără istoric - n.r.), a declarat marți președintele Uniunii Naționale a Societăților de Intermediere și Consultanță în Asigurări (UNSICAR), Bogdan Andriescu.

Acesta a precizat că de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) i s-a spus că la mijloc ar putea fi un atac informatic asupra CEDAM.

Citește și: S-a lansat varianta rock a piesei Imperfect, a celor de la Carla’s Dreams / VIDEO

"Sistemul CEDAM a cedat din nou. Nu funcționează de două zile, de luni, când a funcționat 20 de minute. De obicei lunea este mai aglomerat decât în alte zile. Am solicitat ASF să remedieze defecțiunea. Au spus că știu de această problemă, că se ocupă și că nu știu de ce a fost supraîncărcat. Iau în calcul și un atac informatic", a precizat Bogdan Andriescu.

Potrivit acestuia, în acest moment se emit polițe RCA doar cu B0, iar când o să intre în funcțiune sistemul o să se remedieze diferența, respectiv șoferii care au bonus și au plătit mai mult fac o cerere și primesc diferența, iar cei care au malus vor trebuie să plătească în plus.

Citește și: I-a cumpărat câinelui 7 telefoane iPhone 7, dar și ceas…de picior / FOTO

CEDAM este o bază de date cu asigurările obligatorii de răspundere civilă auto (RCA) încheiate pe teritoriul României, în care poate fi verificată existența unei polițe RCA la o anumită dată pentru un vehicul, poate fi vizualizată societatea de asigurare care a emis polița și pot fi identificate prejudiciile asociate polițelor valabile începând cu anul 2008. În CEDAM se pot verifica și daunele plătite în baza unei polițe de asigurare, scrie agerpres.ro.

Citește și: A început adunarea de mostre pentru arhiva gheții: Procesul prin care oamenii de știință vor să salveze omenirea

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.