Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asistentul medical din Sibiu, diagnosticat cu noul coronavirus, spune că e acuzat pe nedrept de conducerea spitalului

Romania Libera
spital

Asistentul medical diagnosticat cu Covid-19, despre care conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu spune că nu a respectat procedurile, susține că este acuzat pe nedrept. Asistenta șefă știa că am temperatură, spune acesta, anunță MEDIAFAX.

Situaţie tensionată la Spitalul Judeţean Sibiu, unde două persoane sunt în prezent internate cu coronavirus. Unul dintre pacienţi este asistent medical la Spitalul Judeţean.

Citește și: Document făcut public de Dumitru Coarnă! Și fără măști de protecție, polițiștii sunt obligați să intre în misiuni cu persoane infectate cu coronavirus

„Sunt acuzat că am infectat Spitalul Judeţean, de la o familie venită din Germania. De unde ştie DSP-ul chestia asta? Familia aceea a intrat în ţară înaintea stării de alertă şi s-a autoizolat, nu le-a spus nimeni să se autoizoleze. Nu au fost testaţi nici până la ora actuală. Deci de unde informaţiile că eu am luat COVID-19 de la ei şi am infectat tot spitalul?”, spune Sergiu Danciu, asistentul confirmat cu Covid-19.

Conducerea SCJU Sibiu a precizat luni într-un comunicat că asistentul oferă în timpul liber îngrijiri la domiciliu.

,Asistentul angajat în cadrul secţiei ATI a spitalului efectuează în timpul liber îngrijiri la domiciliu, iar începând din 16 martie a intrat în contact cu o familie revenită în ţară din Germania. Primele sale simptome au apărut din data de 22 martie, cu mult înainte ca în secţia ATI a SCJU Sibiu să existe vreun caz suspect”, a transmis conducerea spitalului.

Citește și: Anunț de ultimă oră! Îngrijorător: Sute de cadre medicale, infectate cu coronavirus

După finalizarea anchetei în curs, conducerea ia în considerare şi formularea unei plângeri penale.

Concluzia anchetei derulate de Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu cu privire la cazul asistentului ATI infectat cu noul tip de coronavirus arată că acesta nu a respectat obligațiile profesionale și protocoalele secției ATI.

„Concluzia anchetei este că asistentul nu a respectat obligațiile sale profesionale și protocoalele de la nivelul secției ATI și, prin acțiunile sale, a expus secția, colegii și pacienții unor riscuri suplimentare grave. După ce vor fi disponibile și rezultatele anchetei derulate de Direcția de Sănătate Publică și, în funcție de evoluția situației si gravitatea efectelor, vom lua in calcul chiar și formularea unei plângeri penale pentru infracțiunea de nerespectare a măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor contagioase (Art. 352 Codul Penal)”, se arată într-un comunicat al SCJU Sibiu.

Citește și: Sindicaliștii din Poliție îl atacă pe Streinu-Cercel: Dacă un ‘specialist’ gândea așa

Asistentul acuză și el faptul că în spital nu au fost respectate procedurile.

„Orice pacient care vine în spital cu insuficienţă respiratorie sau pneumonie nu a fost testat. În condiţiile în care se ştie că sunt diabetic, se ştie că acum patru săptămâni am avut pneumonie, gripă apoi, şi am fost chemat la lucru. Asistenta şefă ştia că am temperatură”, mai spune Sergiu Danciu.

Sergiu Danciu, asistent medical la Terapie Intensivă, în Sibiu, a fost testat pentru coronavirus şi internat, sâmbătă noaptea, la Boli Infecţioase. În momentul de faţă starea lui este „relativ bună”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.