Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asociația Elevilor din Constanța solicită demiterea directoarei Liceului Teoretic 'Traian', pe care o acuză de abuzuri

Inquam Photos/ Octav Ganea
scoala clasa elevi

Asociația Elevilor din Constanța solicită demiterea directoarei Liceului Teoretic „Traian”, pe care o acuză de abuzuri, printre care faptul că le-a interzis elevilor majori să părăsească unitatea de învățământ. De asemenea, asociația cere trimiterea Corpului de control al Ministerului la liceu, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Neașteptat! Decizia luată de Rareș Bogdan .

Potrivit unui comunicat al Asociației Elevilor din Constanța (AEC), directoarea Liceului Teoretic „Traian”, Gabriela Costea, este acuzată de mai multe abuzuri, printre care faptul că le interzice elevilor majori să părăsească unitatea de învățământ și că încercă să ascundă problemele de la nivelul liceului.

„Printre abuzurile din cadrul liceului se regăsesc alte două măsuri, prima fiind interzicerea elevilor majori de a părăsi unitatea de învățământ prin regulament, deși ea este permisă de către Statutul Elevului, document aprobat prin OMENCS 4742/2016 și superior regulamentelor de organizare și funcționare ale unităților de învățământ. Totodată, referitor la asigurarea pazei în această unitate de învățământ, precizăm faptul că în organigrama instituției se regăseau două posturi normate de paznici, dar care erau folosite pentru asigurarea pazei școlii doar pe timpul nopții, măsură profund irațională ce dovedește absența competențelor manageriale ale conducerii liceului”, se arată în comunicatul AEC.

Citește și: Victor Ponta reacționează după decizia privind votul pentru Guvernul Orban: E blat între PSD și PNL

Potrivit acestuia, conducerea liceului a decis să solicite membrilor Consiliului de Administrație să semneze un „acord de confidențialitate”, potrivit căruia „acestora nu le este permisă divulgarea informațiilor de interes public discutate în cadrul ședințelor organismului, măsură luată cu desconsiderarea legislației în domeniu și, anume Regulamentul-cadru de Organizare și Funcționare a Unităților de Învățământ Preuniversitar, aprobat prin OMENCS nr. 5079/2016, și cu dorința parșivă de a ascunde eventualele abuzuri”.

O altă măsură luată de conducerea liceului ar fi, potrivit reprezentanților AEC, încercarea de a împiedica prezența reprezentantului elevilor la ședințele Consiliului de Administrație.

„Pe cale de consecință, solicităm demiterea de urgență a directoarei Liceului Teoretic și trimiterea corpului de control al Ministerului Educației Naționale în cadrul unității de învățământ, pentru sesizarea altor eventuale abuzuri și remedierea celor sesizate”, se mai arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.