Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asociația Animal Society desfășoară o amplă campanie de sterilizare a câinilor de rasă comună din Galați

twitter.com
caine

Asociația Animal Society desfășoară o amplă campanie de sterilizare gratuită a câinilor de rasă comună din Galați. Este vorba despre o acțiune care se desfășoară începând de marți până la finalul lunii octombrie, în cadrul unui proiect unic în Europa.

Campania de sterilizare de la Galați se desfășoară în parteneriat cu Primăria. Municipalitatea a oferit locul unde se fac sterilizările, iar gălățenii pot suna la numărul asociației pentru programări, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Traian Băsescu trage un mare semnal de alarmă: Pandemia va face ravagii în rândul populaţiei dacă nu se iau măsuri urgente

Acțiune face parte dintr-un proiect-pilot unic în Europa desfășurat de Animal Society în Galați. Mai mulți câini adoptați și antrenați de specialiști sunt utilizați în proiecte de terapie.

Proiectul are drept obiectiv gestionarea eficientă a populației de câini prin campanii ample de sterilizare, dar și prin informarea și implicarea comunității locale. Astfel, Animal Society a organizat, începând cu 2019, și va continua să organizeze, până la sfârșitul anului 2021, acțiuni menite să schimbe mentalitățile vizavi de câinii fără stăpân și să sublinieze importanța sterilizării, vaccinării, prevenirii abandonului și adopțiilor.

„Animal Society vine în întâmpinarea comunităților, desfășurând campanii de sterilizare și de conștientizare în parteneriat cu autoritățile locale, dar eforturile noastre trebuie să fie dublate de implicarea deținătorilor de câini. Sterilizarea și vaccinarea câinilor de rasă comună reprezintă obligații legale care ar trebui să fie respectate în mod consecvent. De asemenea, abandonul și alte comportamente iresponsabile ar trebui sancționate conform legii. Este foarte important ca apelul nostru să fie luat în serios”, a declarat Anca Tomescu, președintele asociației Animal Society.

Citește și: VIDEO Norocul nostru că nu avem trenuri de mare viteză: Japonia se plânge că circulă mai mult goale, din cauza coronavirusului

În proiectul-pilot de la Galați sunt implicate ambele departamente ale asociației Animal Society. Echipa „Sterilizează și salvează” este responsabilă cu sterilizarea câinilor de rasă comună, iar echipa „Câini pentru oameni” desfășoară acțiuni de informare și conștientizare în cadrul unor ateliere de lucru la care sunt invitați să participe diferiți reprezentanți ai autorităților și ai societății civile.

Reprezentanții asociației susțin că dubla abordare reprezintă cea mai umană și eficientă metodă de gestionare a populației de câini, conform Organizației Mondiale a Sănătății. În România, sterilizarea câinilor de rasă comună este obligatorie. Încălcarea acestei obligații atrage după sine o amendă între 5.000-10.000 de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.