Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asociația Cluburilor Europene sprijină financiar 15 cluburi de fotbal care doresc să ajute copiii refugiați din Ucraina

Inquam Photos - Octav Ganea
Inquam refugiati Isaccea

Comitetul de ajutorare pentru Ucraina al Asociației Cluburilor Europene (ECA) a acceptat să sprijine financiar 15 cluburi de fotbal membre care doresc să ajute copiii și familiile strămutate afectate de criza umanitară din Ucraina.

Comitetul de ajutorare a Ucrainei a fost înființat pentru a examina cererile cluburilor care au creat proiecte și acțiuni umanitare pentru a sprijini populația din Ucraina, conform Mediafax.

Președintele ECA, Nasser Al-Khelaifi, care face parte din Comitetul Executiv al UEFA, a anunțat în martie, în timpul Adunării Generale a organizației din Austria, că 1 milion de euro va fi alocat unui fond de ajutor pentru Ucraina.

Cele 15 cluburi urmează să primească donații cuprinse între 25.000 și 50.000 de euro fiecare, în urma aprobării Comitetului de ajutorare a Ucrainei al ECA și a Fundației UEFA pentru copii.

Suma combinată se ridică la 680.000 de euro rămânând 320.000 de euro de distribuit.

Sparta Praga, Slavia Praga și Slovan Liberec din Cehia, Athletic Club din Spania, Celtic și Heart of Midlothian din Scoția, FC Chikhura Sachkhere din Georgia, Shakhtar Donetsk din Ucraina, Dinamo Zagreb din Croația, Legia Varșovia din Polonia, Maccaibi Haifa din Israel, Trabzonspor din Turcia, Slovan Bratislava din Slovacia, SJK Seinäjoki din Finlanda și Nõmme Kalju din Estonia sunt cele 15 cluburi.

ECA urmează să facă un nou apel la următoarea sa Adunare Generală, care va avea loc la 22 și 23 septembrie la Istanbul.

„La ECA suntem cu toții extrem de îngrijorați de realitatea greutăților la care sunt supuși numeroșii refugiați care fug de situația tragică din Ucraina", a declarat Dariusz Mioduski, vicepreședinte ECA și președinte al Comitetului de ajutorare a Ucrainei.

„Prin urmare, sunt foarte încântat că Comitetul nostru de ajutorare a Ucrainei a reușit să aprobe un total de 15 proiecte propuse de cluburile membre, care vor primi acum donațiile financiare solicitate.

Acest ajutor le va permite să își continue activitatea bună de sprijinire a copiilor și familiilor ucrainene strămutate, aducându-le asistența atât de necesară, interacțiunea umană și speranța pentru viitor.

A mai rămas încă o sumă substanțială în Fondul de ajutorare al ECA și ne așteptăm ca un al doilea apel pentru proiecte din partea cluburilor membre să fie făcut în viitorul apropiat."

UEFA, ca și FIFA, a suspendat echipele naționale rusești din competițiile sale internaționale ca răspuns la invazia din Ucraina.

Acest lucru a însemnat că țării i s-a interzis să joace la Campionatul European feminin din acest an și nu a putut participa la un baraj pentru Cupa Mondială masculină.

De asemenea, cluburilor rusești li s-a interzis să participe în competițiile de club ale UEFA, inclusiv Liga Campionilor și Liga Campionilor feminină, pentru sezonul 2022-2023.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.