Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asociația Elevilor din Constanța îi solicită premierului Ludovic Orban să îi demită pe ministrul Educației și pe secretarul general

Inquam Photos / Octav Ganea
monica anisie

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) îi solicită premierului Ludovic Orban să îi demită pe ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, și pe secretarul general al ministerului, Ioana Lazăr, acuzând că cei doi că se împotrivesc accesului la educație al elevilor din România, potrivit Mediafax.

Solicitarea demiterii vine după ce reprezentanții elevilor au încercat în zadar, de mai multe ori, să o convingă pe ministrul Educației, Monica Anisie, să resolve problemele în cadrul legislației care face imposibilă decontarea navetei elevilor din mediul rural.

„AEC a solicitat, atât public, cât și prin discuții repetate cu ministrul educației și secretarul general al ministerului, o serie de măsuri care să rezolve cât mai rapid problema transportului elevilor din România, printre care se află trimiterea unui punct de vedere la Curtea Constituțională a României în vederea susținerii admiterii excepției de neconstituționalitate a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 51/2019, care a eliminat transportul județean din sfera serviciilor publice, lăsând astfel zeci de mii de elevi fără transport, abrogarea HG 309/1996 care a blocat acordarea reducerilor pentru toți elevii din România la transportul județean și abrogarea HG 863/2016 care a făcut imposibilă decontarea navetei elevilor”, se arată în comunicatul de presă remis miercuri de Asociația Elevilor din Constanța.

Citește și: Noul lider PSD nu renunță la Olguța Vasilescu- Funcția pe care aceasta o va ocupa

Pentru a rezolva problema decontării navetei elevilor, Asociația Elevilor din Constanța a chemat în instanță Guvernul României și Ministerul Educației și Cercetării pentru abrogarea HG 863/2016.

La primul termen, care a avut loc miercuri, reprezentantul MEC a susținut că AEC nu ar fi asociație reprezentativă a elevilor.

„Astfel, reprezentantul MEC a cerut anularea acțiunii, invocând drept argument faptul că AEC nu ar fi asociație reprezentativă a elevilor, în sensul Statutului Elevului, afirmând că nu am dovedit că 75% din membrii AEC sunt elevi. Totodată, reprezentantul MEC a mai încercat să se agațe de argumente procedurale pentru a amâna termenul și, astfel, rezolvarea problemei transportului elevilor”, se mai arată în comunicatul de presă al AEC.

Pentru că Ministerul Educației nu le-a susținut cauza în cadrul procesului, reprezentanții AEC îi solicită premierului Ludovic Orban demiterea ministrului Educației și a secretarului general al ministerului.

„Pe cale de consecință, Asociația Elevilor din Constanța consideră că dezinteresul la care elevii din România au fost supuși a ajuns la limită, motiv pentru care poziționările noastre vor fi mai drastice. În acest sens, solicităm premierului României, Ludovic Orban, demiterea ministrului educației și cercetării, Monica Anisie, precum și a secretarului general al ministerului, Ioana Lazăr, din cauza refuzului constant de a rezolva situația transportului elevilor”, au transmis reprezentanții AEC.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.