Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asociaţia Industrială Germană: 'Guvernul de la Berlin trebuie să facă mai multe investiţii, în condiţiile în care economia stagnează'

steag germania

Guvernul de la Berlin trebuie să facă mai multe investiţii, în condiţiile în care economia stagnează, consideră Asociaţia Industrială Germană (BDI), transmite DPA, potrivit Agerpres.

"Ritmul implementării reformelor de către Guvernul federal este sub aşteptări în ultima perioadă", a declarat marţi, pentru DPA, Dieter Kempf, şeful BDI.

Acesta a argumentat că partidele aflate la putere au "o largă majoritate" pentru a promova poziţia Germaniei de centru industrial important. Dar, în pofida bugetului record, Kempf a explicat că nu vede niciun angajament pentru mai multe investiţii, nici încercări de a face politica fiscală a Germaniei mai competitivă, pe fondul intensificării concurenţei pe plan extern privind impozitele.

"Există posibilitatea de a îmbunătăţi politicile în domeniul energiei şi al climei. Din alte puncte de vedere, Guvernul ameninţă să ruineze competitivitatea industriei interne din cauza legislaţiei adoptate în mod pripit", a avertizat şeful BDI.

Citește și: Klaus Iohannis își anunță prioritatea mandatului: Să nu vă așteptați să încetez războiul cu PSD

Avansul PIB-ului zonei euro încetineşte întrucât Germania este aproape de recesiune. Dar, în pofida solicitărilor BCE pentru măsuri de stimulare, zona euro nu intenţionează să adopte măsuri concertate, apreciază analiştii. În schimb, principalii oficiali ai zonei euro pun presiune pe Germania şi Olanda să-şi utilizeze "spaţiul fiscal", să investească mai mult şi să stimuleze creşterea propriilor lor economii şi a întregii zone euro.

"Există două tipuri de state - cele care trebuie să meargă mai departe cu eforturile lor fiscale - şi cele care trebuie să investească în creştere. Cu alte cuvinte, Germania şi Olanda trebuie să înţeleagă asta, deoarece este în propriul lor interes şi în interesul colectiv al zonei euro", a afirmat recent comisarul european pentru afaceri economice şi financiare, Pierre Moscovici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.