Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asociația Judecătorilor din Moldova spulberă reforma anticorupție inițiată de Maia Sandu

Telegraph.md
moldova justitie

Asociația Judecătorilor din Moldova spulberă reforma anticorupție inițiată de Maia Sandu

Președintele Asociației Judecătorilor din R. Moldova, Victor Sandu, a inițiat o cerere către Cancelaria de Stat a Republicii Moldova, Consiliul Superior al Magistraturii și Ministerul Justiției pentru avizarea „Proiectului Legii cu privire la sistemul judecătoresc anticorupție și modificarea unor acte normative.

Potrivit Asociației, scopul acestei cereri este de a convoca o ședință de consultări publice pentru analizarea versiunii proiectului de lege și prezentarea avizului.

„Președintele Asociației Judecătorilor din Republica Moldova consideră că în forma actuală, „Proiectul Legii cu privire la sistemul judecătoresc anticorupție și modificarea unor acte normative, nu corespunde cerințelor legale prevăzute la art. 25-26 din Legea nr. 100/2017.

Aceste prevederi stipulează necesitatea efectuării studiilor de cercetare pentru a fundamenta inițierea elaborării unui act normativ, precum și incluziunea opțiunilor și analiza comparativă a acestora în studiul de cercetare.

Solicitările pentru prezentarea avizului din partea Consiliului Superior al Magistraturii și a Cancelariei de Stat au fost primite în data de 01.08.2023, iar termenul limită pentru răspuns este 01.08.2023, respectiv 02.08.2023”, se arată în anunțul AJM.

„Dat fiind impactul semnificativ al acestei legi asupra sistemului judecătoresc și societății în ansamblu, președintele Asociației Judecătorilor din Republica Moldova subliniază importanța convocării unei ședințe de lucru cât mai rapid, în cadrul căreia să se analizeze versiunea proiectului de lege menționat, pentru a putea formula un aviz scris în mod adecvat.

De asemenea, se ține cont de criticile formulate în Opinia Follow-up a Comisiei de la Veneția CDLAD(2023)023, cu privire la consultarea insuficientă a societății civile și necesitatea implicării acesteia în asigurarea transparenței și responsabilității în cadrul reformelor legislative în sistemul judecătoresc”, se arată în anunț.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.