Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asociaţia Magistraţilor din România contestă proiectul legii salarizării bugetarilor

gabriela baltag

Asociaţia Magistraţilor din România (AMR) contestă proiectul legii salarizării bugetarilor din cauza faptului că angajaţii din Justiţie nu sunt vizaţi de acest proiect.

Judecătoarea Gabriela Baltag, preşedinta AMR, a declarat că asociaţia susţine, în continuare, faptul că actualele propuneri contrazic chiar obiectivele actului normativ ce se doreşte a fi adoptat.

'Acest proiect nesocoteşte flagrant justificarea lui, adică efectuarea unor corecţii în sistemul de salarizare din fondurile publice şi consolidarea colaborării cu partenerii sociali, prin parteneriat şi transparenţă. O astfel de abordare a executivului are loc în condiţiile în care disfuncţiile existente şi în sistemul de justiţie, în ce priveşte politica salarială, au fost permanent semnalate de Asociaţie, prin intermediul numeroaselor memorii expediate Consiliului Superior al Magistraturii, Ministerului Justiţiei, Ministerului Muncii Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Ministerului Finanţelor Publice şi domnului Dacian Cioloş, actualul prim-ministru al României, demersuri care, însă, în mod cu totul regretabil, nu au avut nicio finalitate', a declarat judecătoarea Gabriela Baltag, potrivit economica.net.

Preşedinta AMR a adăugat că ultimul său demers, realizat în domeniul salarizării şi materializat prin petiţia înregistrată Ministerul Muncii Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, a fost urmat de transmiterea, fără nicio rezolvare, a acestei petiţii către Ministerul Justiţiei, cu menţiunea că este 'instituţie competentă în soluţionarea aspectelor sesizate'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.