Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asociaţia OncoHelp Timişoara asigură tratamente gratuite refugiaţilor ucraineni şi cazare pentru 10 familii

inquamFOTO/Octav Ganea
refugiati ucraina

Asociaţia OncoHelp - Centrul de Oncologie OncoHelp din Timişoara a anunţat, miercuri, că asigură tratamente gratuite bolnavilor oncologici refugiaţi în România, în specializări de oncologie, radioterapie, hematologie, endoscopie digestivă superioară şi inferioară, imagistică medicală, dar oferă şi cazare pentru 10 familii.

Managerul Asociaţiei OncoHelp, Valeriu Ioan Borugă, precizează, într-un comunicat remis AGERPRES, că misiunea organizaţiei medicale a fost, de la început, aceea de a lupta alături de pacienţii oncologici împotriva unui inamic de multe ori extrem de agresiv. Aceştia fac parte din cea mai vulnerabilă categorie de persoane, iar renunţarea la tratamente ori amânarea lor din cauza situaţiei în care se află le poate fi fatală.

"Mulţi dintre cei care au fost nevoiţi să îşi părăsească locuinţele sunt acum fără tratament, iar pacienţii oncologici au nevoie nu doar de cazare, hrană sau de câteva tablete, ci de chimioterapie sau chiar radioterapie. Asociaţia OncoHelp a fost întotdeauna în prima linie şi şi-a oferit sprijinul. Aşa facem şi acum. Medicii noştri îi vor consulta gratuit pe refugiaţii care au nevoie de investigaţii oncologice, iar colegii noştri din radioterapie pot să îi ajute să îşi continue tratamentul", spune dr. Valeriu Ioan Borugă.

Centrul de Oncologie OncoHelp a pus la dispoziţia refugiaţilor care au nevoie de tratamente mai multe numere de telefon care le-au fost transmise autorităţilor, organizaţiilor şi asociaţiilor nonguvernamentale care gestionează, respectiv sprijină criza umanitară de la frontierele României. Acestea sunt 0256/495 403; 0356/ 460 995 sau 0753/595959.

Centrul de Oncologie OncoHelp este un spital universitar dotat cu 165 de paturi, dintre care 131 pentru spitalizare continuă, 29 de paturi pentru spitalizare de zi şi cinci paturi ATI SPA(supraveghere post-anestezie). În cadrul Centrului sunt oferite gratuit servicii medicale de oncologie, radioterapie, hematologie, endoscopie digestivă superioară şi inferioară, imagistică medicală (computer tomograf, ecografie medicală şi mamografie). În cadrul unităţii sanitare funcţionează singurul centru de îngrijiri paliative dintr-un spital universitar din vestul ţării. Tot aici, pacienţii beneficiază de cazare şi masă gratuite pe perioada tratamentelor de radioterapie, în cadrul unei clădiri cu 48 de paturi care asigură condiţii hoteliere moderne.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.