Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asociaţia Pieţelor Financiare şi-a planificat implicarea în proiectul Educaţie financiară în 2022

financiar

Asociaţia Pieţelor Financiare - ACI România îşi propune să participe şi în 2022 la grupurile de lucru pe tema IBOR transition organizate de Asociaţia Română a Băncilor (ARB) şi să monitorizeze pieţele financiare pentru a răspunde nevoilor ei de dezvoltare, informează un comunicat al asociaţiei.

De asemenea, tot pentru anul viitor, Asociaţia şi-a planificat implicarea în proiectul "Educaţie financiară" alături de Ministerele Educaţiei, Finanţelor şi Economiei precum şi de BNR, ASF şi ARB cât şi continuarea parteneriatului cu Envisia ca furnizor, prin membrii ACI, de formare profesională pe tema pieţelor financiare.

"Strategia de comunicare implică punerea la dispoziţia membrilor asociaţiei a website-ului pentru publicarea eventualelor lucrări / materiale pentru susţinerea doctoratului care au legătură cu domeniul pieţelor financiare, publicarea în mod regulat, pe website, de materiale de analiză a pieţelor financiare si comunicarea oportunităţilor de cariera în domeniul financiar către membri, la solicitarea reprezentanţilor angajatorilor", se mai arată în comunicatul transmis de ACI România.

În data de 23 septembrie 2021 a avut loc cea de-a XXVI-a Adunare Generală ACI România - Asociaţia Pieţelor Financiare, Consiliul Director prezentând activitatea Asociaţiei din ultimul an, dar au fost susţinute şi prezentări referitoare la evoluţiile anticipate ale guvernanţei dobânzilor de referinţă ROBID/ROBOR, la tranziţia dobânzilor de referinţă IBOR către Risk Free Rates, modificări ale FX Global Code, noul statut al asociaţiei ACI România (aprobat în cadrul şedinţei) şi planul de acţiune 2022.

Totodată, în cadrul Adunării Generale a fost ales şi Consiliul Director al ACI România.

ACI România - Asociaţia Pieţelor Financiare este o organizaţie profesională, fără scop lucrativ, a profesioniştilor bancari activând în domeniul pieţelor financiare, având drept obiectiv promovarea standardelor etice şi de competentă specifice acestei profesii, potrivit Agerpres.ro.

În cei 26 de ani de la înfiinţare, Asociaţia ACI România a realizat o serie de proiecte menite să dezvolte şi să alinieze piaţa financiar-bancară din România la standardele internaţionale de conduită, educaţie profesională, de formalizare contractuală a anumitor tipuri de tranzacţii. ACI România a colaborat cu instituţiile de reglementare pentru elaborarea şi perfecţionarea în spirit european a unor regulamente ale pieţelor monetar-valutare din România, asociaţia fiind iniţiatorul proiectelor de implementare a calculului şi publicării zilnice a ratelor de referinţă pentru piaţa monetară (ROBOD/ROBOR) şi a ratelor de referinţă pentru titlurile de stat.

În prezent, Asociaţia ACI România este implicată in discuţiile cu privire la implementarea noilor rate ce vor înlocui LIBOR. Pe plan internaţional, asociaţia ACI Financial Markets Association, la care este afiliată ACI România, a fost implicată în revizuirea Codului de Conduită Global pentru Tranzacţiile de Schimb Valutar (FX Global Code), noua versiune intrând în vigoare la finalul lunii iulie a.c.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.