Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR): Sperăm ca Guvernul să își mențină angajamentele luate față de fermierii corecți din România!

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam pesta porcina

Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR): Sperăm ca Guvernul să își mențină angajamentele luate față de fermierii corecți din România! Clasificarea exploatațiilor și respectarea normelor de biosecuritate în toate tipurile de ferme sunt măsuri absolut necesare!

 

București. 8 iulie 2020. Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR) așteaptă decizia Guvernului de a-și asuma proiectul de OUG pentru aprobarea Planului de măsuri de urgență pentru supravegherea, prevenirea și controlul pestei porcine africane în România, aducând reglementări pentru controlul și combaterea Pestei Porcine Africane (PPA) și solicită aprobarea sa în regim de urgență.

De la apariția PPA în Romania, APCPR a participat la toate întâlnirile de lucru organizate de autoritățile competente pentru identificarea celor mai bune soluții privind creșterea suinelor în regim tradițional, alături de fermele comerciale, și stabilirea unor măsuri minime de biosecuritate, conform recomandărilor primite de la Comisia Europeană și care să permită producția de suine în toate tipurile de exploatații. Numai prin implementarea unor măsuri minime de igienă în gospodăriile care doresc să consume sau să valorifice porci și respectarea prevederilor privind transportul și circulația porcilor se poate asigura dezvoltarea pe termen lung a sectorului și securitatea alimentară a populației.

Așteptările sectorului de creștere a suinelor din România sunt ca acest Guvern să își respecte angajamentul luat față de fermierii corecți și să implementeze, în regim de urgență, măsurile legislative necesare și solicitate de Comisia Europeană în rapoartele misiunilor de audit efectuate în România. Rapoartele pun accent pe înregistrarea și trasabilitatea efectivelor de porcine, respectarea normelor de biosecuritate în toate exploatațiile și, nu în ultimul rând, pe elaborarea unei strategii privind controlul populației de porci mistreți.

Stabilirea cadrului legal pentru reglementarea uniformă a condițiilor de biosecuritate în vederea diminuării efectelor negative ale PPA și elaborarea Ghidului de Creștere sunt măsuri ce trebuie luate cu celeritate pentru salvarea sectorului suin.

Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România – APCPR este asociația crescătorilor de suine din România care reprezintă și susține interesele fermelor comerciale de producție a cărnii de porc, autorizate sanitar veterinar, în relația cu autoritățile publice locale și centrale naționale și europene.

Fondată în anul 1991, APCPR este una dintre cele mai longevive asociații ale sectorului zootehnic din România. În cei 30 de ani de activitate, asociația a contribuit la dezvoltarea filierei cărnii de porc din România prin implicarea activă în elaborarea strategiilor sectoriale și a legislației, dezvoltarea de parteneriate cu organizații de profil și ca membru fondator a unor organisme de reprezentare și de piață, dintre care amintim: membră fondatoare a Organizației Interprofesionale „Carne de Porc”, membră fondatoare a Federației Naționale

Pro Agro, membră în Comisia de Clasificare a Carcaselor, membră în cadrul Consiliului Consultativ al ANSVSA, membră a UECBV și reprezentare prin experți pentru Grupele de Dialog Civil al UE prin intermediul UECBV.

APCPR asigură cca. 70% din producția națională de porcine vii livrate la abatoare și reunește în prezent 76 membri – ferme de creștere a suinelor și 12 membri - societăți prestatoare de servicii pentru filiera cărnii de porc și unități didactice și de cercetare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.