Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asociaţia Română a Băncilor a devenit membru afiliat al OECD/INFE

euronews.com
OECD

Asociaţia Română a Băncilor (ARB) a devenit membru afiliat al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică - Reţeaua Internaţională de Educaţie Financiară, începând cu luna aprilie 2021, potrivit unui comunicat remis luni AGERPRES.

Statutul de membru afiliat al OECD/INFE este rezervat organizaţiilor non-guvernamentale şi organizaţiilor non-profit, cum este Asociaţia Română a Băncilor, din mediul academic şi fundaţiilor care au preocupări în sfera educaţiei şi a educaţiei financiare, potrivit agerpres.ro.

"Acordarea de către Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică a statutului de membru afiliat în cadrul Reţelei Internaţionale de Educaţie Financiară reprezintă o recunoaştere a demersurilor ARB pe zona programelor de educaţie financiară, în linie cu scopul pe care ni l-am asumat ca organizaţie, acela de a sprijini economia României şi de creştere a nivelului de educaţie financiară. Ne dorim să valorificăm cât mai bine expertiza şi know-how-ul OECD în domeniul educaţiei financiare prin intermediul iniţiativelor şi proiectelor viitoare care vor fi susţinute în România. În acelaşi timp, ne vom conecta şi cu alte zone de pe glob pentru a aduce plus valoare, prin propriile soluţii şi elemente de viziune. Ancorarea economiei României, prin aderarea ca stat la OECD, ar putea conduce la îmbunătăţirea premiselor de dezvoltare economică", a declarat Sergiu Oprescu, preşedintele Consiliului Director al ARB.

OECD are în prezent 37 de state membre şi reprezintă unul dintre cele mai importante foruri la nivel mondial, care colaborează pentru a promova politici care să îmbunătăţească situaţia economică şi socială la nivel global.

Potrivit sursei citate, afilierea ARB la iniţiativa internaţională a OECD în domeniul educaţiei financiare implică consultări cu prioritate privind documentele de educaţie financiară ce vor fi emise de OECD sau OECD/INFE pentru consultare publică, participarea la evenimentele globale de educaţie financiară ale OECD şi la sesiuni specifice dedicate reuniunilor comitetului tehnic sau activităţi ale grupurilor de lucru OECD/INFE, ori de câte ori este relevant.

ARB este semnatară a Acordului de colaborare, încheiat în anul 2018, cu autorităţile române pentru realizarea de activităţi comune în domeniul educaţiei financiare şi elaborarea Strategiei Naţionale de Educaţie Financiară.

"Creşterea gradului de educaţie financiară din România reprezintă o direcţie prioritară de acţiune a ARB, fiind unul dintre cei patru piloni strategici de acţiune ai comunităţii bancare, alături de susţinerea digitalizării, creşterea intermedierii financiare şi consolidarea platformei financiare", se menţionează în comunicat.

Asociaţia Română a Băncilor este membră a Federaţiei Bancare Europene din anul 1991 (cu drepturi depline din 2007), a Consiliului European al Plăţilor, a Federaţiei Ipotecare Europene, a Institutului Bancar European şi a 26 organisme naţionale lucrative privind dezvoltarea şi perfecţionarea cadrului economic.

Asociaţia Română a Băncilor reprezintă piaţa bancară şi s-a extins prin includerea a nouă membri afiliaţi, companii non-bancare, punând astfel bazele unui parteneriat ce îşi propune să contribuie la consolidarea unui mediu de afaceri predictibil, transparent şi de încredere în România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.