Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asociaţia Societăţilor de Service Auto contestă modificările aduse legii RCA

service RCA

Proiectul de modificare a Legii RCA a fost introdus, în secret, pe ordinea de zi a Comisiei pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital din Senat, iar la ședința Comisiei au fost invitaţi doar reprezentanții firmelor de asigurări, împreună cu oficiali ai ASF, arată ASSAI, conform Mediafax.

Asociaţia Societăţilor de Service Auto Independente (ASSAI) contestă modificările aduse Legii nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule şi tramvaie în Parlamentul României. Deşi ASF a subliniat public că nu susţine adoptarea acestui proiect de lege, l-a susținut în faţa membrilor Comisiei din Senat.

„ASSAI își exprimă nemulţumirea şi denunţă categoric faptul că nu a fost invitată să ia parte la această şedinţă pentru a-şi exprima opinia referitoare la modificarea Legii RCA. Adoptarea acestei propuneri legislative va aduce grave prejudicii financiare atât păgubitului, cât şi întregii industrii auto din România, afectând conformitatea reparaţiilor autovehiculelor și, automat, siguranţa circulaţiei. Asistăm la o acţiune concertată, ce are loc între societăţile de asigurări, ASF şi membri ai Parlamentului, de a bloca activitatea service-urilor din întreaga ţară, aspect care ne revoltă profund”, a declarat Dan Barbu, preşedintele ASSAI.

De asemenea, va fi modificat articolul care reglementează posibilitatea ca păgubiții să aibă la dispoziție o maşină de înlocuire în perioada în care vehiculul avariat este reparat, modificare transpusă în legislaţie sub denumirea de „lipsă de folosinţă”. „Prin implementarea Legii 132/2017, autorităţile au impus o măsură pentru a penaliza asigurătorul pentru orice întârziere din culpa sa, aspect care aduce beneficii clare păgubitului. Însă modificările avizate de Comisia de buget-finanţe elimină aceste drepturi atât de necesare proprietarilor autovehiculelor avariate”, a explicat preşedintele ASSAI.

ASSAI solicită respingerea proiectului de modificare și completare a Legii 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto. „Noile propuneri încalcă dispoziţiile Constituţiei României, ale Legii Concurenţei şi ale Tratatului de Funcţionare a Uniunii Europene şi vor afecta grav industria independentă de reparaţii auto, care contribuie la bugetul statului cu miliarde de euro anual şi asigură salarii pentru mai mult de 200.000 de angajați,” a declarat Dan Barbu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.