Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asociaţii lui Rudolph Giuliani, inculpaţi pentru finanţarea ilegală a campaniei lui Donald Trump, resping acuzaţiile

Politico
Rudy Giuliani

Lev Parnas şi Igor Fruman, doi oameni de afaceri suspectaţi că l-au ajutat pe Rudolph Giuliani, avocatul preşedintelui Donald Trump, să îl investigheze pe adversarul politic Joseph Biden, au susţinut miercuri, în instanţă, că sunt nevinovaţi privind finanţarea ilegală a campaniei liderului SUA, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Plecare de răsunet de la PRO TV! Cine părăseşte postul după 15 ani

Lev Parnas, un om de afaceri american de origine ucraineană, şi Igor Fruman, originar din Belarus, au pledat nevinovat la acuzaţiile de finanţare ilegală a unei campanii electorale, în faţa judecătorului Paul Oetken, în Manhattan (New York), informează site-ul agenţiei Reuters.

Procurorii federali îi acuză pe Lev Parnas şi Igor Fruman, care locuiesc în Florida, că au utilizat o firmă-paravan pentru a dona 325.000 de dolari grupului electoral pro-Donald Trump "Acţiunea America pe Primul loc" ("America First Action") şi că au colectat fonduri pentru fostul congresman Pete Sessions în cadrul unui efort de înlocuire de către Donald Trump a ambasadorului SUA în Ucraina.

Procurorii verifică şi interacţiunile lui Rudy Giuliani, avocatul lui Donald Trump, cu oamenii de afaceri Lev Parnas şi Igor Fruman. Rudy Giuliani a negat că ar fi comis vreo ilegalitate.

Citește și: Veriga lipsă a fost găsită! Legătura dintre Dan Barna și serviciile secrete/Cum a fost fabricat USR-ul

Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. În cadrul investigaţiei, Camera Reprezentanţilor a trimis citaţii prin care le solicită unor membri ai Administraţiei de la Washington participarea la audieri şi furnizarea documentelor referitoare la contactele preşedintelui Donald Trump cu Ucraina.

Ca reacţie, Comisia pentru Afaceri Judiciare din Senatul SUA, în care republicanii deţin majoritatea, a anunţat lansarea unei anchete privind presupuse acte de corupţie în Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.