Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asta da ambiție! Indienii se apucă să curețe Gangele

gange


Hinduşii se scaldă în Gange într-un fel de ritual de purificare, dar râul de 2.500 de kilometri ce se întinde din Munţii Himalaya până în Golful Bengal este plin de deşeuri industriale şi apă de canal netratată, malurile sale fiind pline de gunoaie.
Tentative anterioare de a curăţa râul, inclusiv folosirea unor broaşte ţestoase mâncătoare de carne pentru a devora rămăşiţele cadavrelor incinerate de pe maluri, au eşuat din cauza lipsei de planificare sau coordonare.
Modi, ales luna trecută pentru a reprezenta oraşul vechi de 3.000 de ani Varanasi, situat pe malul apei, şi-a asumat sarcina de a restaura 'Mama Gange' în cadrul unui efort amplu de a îmbunătăţi accesul la apă pentru populaţie şi a ridica standardele de salubritate publică şi igienă.
'Vom face din curăţarea Gangelui o activitate populară, în conformitate cu viziunea primului ministru', a declarat joi pentru presă Uma Bharti, ministrul însărcinat cu resursele de apă, dezvoltarea râurilor şi reabilitarea Gangelui din cadrul cabinetului Modi. Vor avea loc consultări cu organizaţii neguvernamentale, oameni sfinţi hinduşi, preoţi, cercetători şi politicieni, a adăugat ea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.