Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ăsta da vis american: Câţi bani câştigă românul care l-a ajutat pe Donald Trump să iasă preşedinte

donald trump

Ovidiu Drobotă, un nume care la prima vedere nu spune mare lucru. Şi totuşi. Acesta este românul care a reuşit, prin răspândirea multor ştiri false, să-l ajute pe Donald Trump să iasă preşedinte în Statele Unite. Şi cum nimic nu e gratis pe lumea aceasta, românul a câştigat bani grei în această campanie.

Citeşte şi: Traian Băsescu îl face praf pe Klaus Iohannis: 'Se încurajează abuzurile'

Potrivit informaţiilor Inc.com, site-ul Ovidiu Drobotă are o medie de 3,3 milioane de vizitatori unici pe lună, mai mult decât site-urile unor ziare celebre, precum LA Times sau USA Today şi câştigă în jur de 10.000 de dolari lunar din publicitate. Românul nu a confirmat publicaţiei că asta ar fi într-adevăr numele său real.

Citeşte şi: Capii Bisericii Ortodoxe Române, la Moscova: Ce caută preoţii în Rusia

Pe site-ul românului au apărut ştirii precum faptul că jurnalista Megyn Kelly a fost concediată de la Fox News pentru că o susţinea pe Hillary Clinton, că Papa s-a declarat public un susţinător al lui Donald Trump ori că Obama a tăiat din fondurile destinate veteranilor. Toate acestea ce s-au dovedit false. Cele patru ştiri au generat aproape 3 milioane de interacţiuni, iar pagina de Facebook a site-ului a ajuns la peste 350.000 de "like-uri".

Citește și: Ai văzut-o în Harry Potter, iar acum a jucat DEZBRĂCATĂ / VIDEO HOT

Drobotă se declară un fan al lui Donald Trump. "În octombrie 2015 am aflat de Donald Trump şi mi-a plăcut de el. Mi-a plăcut faptul că era un outsider. Şi m-am gândit că pot să-l ajut să câştige preşedinţia SUA creând un site. Am creat endingthefed.com. Îmi pare rău că am publicat ştiri false, le-am şters între timp, dar la timpul publicării, nu ştiam că sunt false". Acesta a spus că nu a creat site-ul pentru a câştiga bani şi că obţine destui bani din slujba lui obişnuită de programator web, SEO. "În trecut am fost şi hacker. Dar nu mai sunt. Este periculos să fii hacker în ziua de azi", a spus românul, citat de businessmagazin.ro.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.