Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asta e țara care se simte AMENINȚATĂ de comunitatea LGBT: 90% din populație spune că e în pericol

Inquam Photos / Octav Ganea
protest LGBT

Aproape 90% dintre indonezienii care înţeleg termenul LGBT se simt "ameninţaţi" de această comunitate şi consideră că religia lor interzice relaţiile între persoane de acelaşi sex, arată joi un sondaj citat de Reuters.

Homosexualitatea nu este reglementată prin lege în Indonezia, cu excepţia provinciei Aceh unde legea islamică interzice relaţiile între persoane de acelaşi sex. Dar ţara de 250 milioane de locuitori cu cei mai mulţi musulmani din lume a înregistrat o creştere a ostilităţii faţă de comunitatea lesbiene, gay, bisexuali şi transsexuali, iar activiştii afirmă că drepturile lor nu sunt protejate corespunzător de stat, scrie agerpres.ro.

Citește și: Mare atenție! Cum fentează dezvoltatorii imobiliari legea prin programul Prima Casă

"Sondajul constată că în general publicul indonezian priveşte (comunitatea) LGBT negativ", a declarat Centrul de Cercetare Saiful Mujani pe site-ul său.

"Dar publicul este de asemenea de părere că comunitatea LGBT are dreptul să trăiască în Indonezia şi că guvernul ar trebui să o protejeze la fel ca pe ceilalţi cetăţeni", adaugă centrul de cercetare.

Citește și: S-a aflat! Care este prețul real pe care Hagi l-a plătit pentru fiul său, Fiorentinei

Poliţia indoneziană a amplificat în ultimii ani raidurile vizând "gay spa" sau ceea ce numeşte "petreceri sexuale homosexuale" şi mulţi dintre cei implicaţi au fost inculpaţi pentru încălcarea legilor stricte privind pornografia, în timp ce activiştii pentru drepturile omului atrag atenţia că legea este folosită pentru a viza în mod incorect persoanele LGBT.

Peste 300 de persoane au fost arestate în 2017 pentru presupus comportament LGBT, potrivit Human Rights Watch.

Citește și: Dan Negru a spus tot! Unde a făcut luna de miere și cine i-a făcut cadou vacanța de lux

"Poliţia ar trebui să oprească incriminarea persoanelor LGBT" şi "să le protejeze în principal în spaţiile lor private împotriva hărţuirii şi intimidării", a declarat Andreas Harsono de la Human Rights Watch.

Curtea Constituţională a respins luna trecută o petiţie a unui grup conservator de a interzice orice sex consensual extraconjugal, inclusiv relaţiile între persoane de acelaşi sex. Dar grupul intenţionează să facă lobby în parlament în timp ce politicienii revizuiesc codul penal.

Citește și: Achiziție neașteptată: Ce companie va cumpăra gigantul Wizz Air

Sondajul, realizat pe un total de 1.220 de persoane în întreaga Indonezie între martie 2016 şi decembrie 2017, constată că 87% dintre acestea consideră comunitatea LGBT o "ameninţare la adresa vieţii private sau publice".

O proporţie similară a respondenţilor nu sunt de acord ca o persoană LGBT să poată deţine o funcţie publică importantă şi consideră că religia lor interzice activităţi LGBT.

Citește și: Ei sunt privilegiații statului: Angajații cărui minister urmează să primească sporuri de 75% din salariu cuvenit

Sondajul a constatat de asemenea că aproximativ jumătate dintre respondenţi nu ştiu ce înseamnă "LGBT", termen care a fost folosit în toate întrebările studiului. Rezultatele s-au bazat pe cei care îi cunosc semnificaţia.

Jumătate dintre cei care cunosc acest termen au declarat că guvernul ar trebui să protejeze comunitatea LGBT. Un sondaj al Centrului de Cercetare Pew a constatat în 2013 că aproximativ 93% dintre indonezieni consideră că societatea nu ar trebui să accepte homosexualitatea.

Citește și: Soția a dat din casă: Ce pensie are Viorel Lis – Nu îi ajunge nici pentru a-și cumpără toate pastilele .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.