Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asta e cea mai scumpă locuință din Londra! Proprietar surpriză

Cea mai scumpă reşedinţă privată din Londra, evaluată la 254 de milioane de euro, se află la numerele 1, 2 şi 3 din Cornwall Terrace şi aparţine emirului din Qatar, scrie miercuri ziarul spaniol 'ABC', într-un articol despre acest 'mic Buckingham Palace' cu vedere către Regent's Park.

În prezent, emirul Qatarului şi Fondul suveran de investiţii din această ţară (QIA) deţin în Londra mai multe proprietăţi decât coroana britanică. Cu o populaţie de numai 2,1 milioane de persoane, micul emirat ocupă unul din primele locuri din lume în privinţa produsului intern brut raportat la numărul de locuitori.

Cele trei imobile, amplasate într-o zonă de lux din capitala Marii Britanii, în care se pare că intenţionează şi cuplul Angelina Jolie -Brad Pitt să-şi cumpere o casă, au fost achiziţionate anul trecut la preţul de 190 de milioane de euro, iar în prezent sunt supuse unor ample restaurări, care cresc considerabil valoarea acestei proprietăţi.

Construite după planurile elaborate în 1820 de John Nash, arhitectul Palatului Buckingham, şi de un discipol al acestuia, clădirile vor avea o suprafaţă totală de 3.000 de metri pătraţi, trei etaje, o terasă şi un subsol, precum şi o grădină decorată cu marmură italiană. Proprietatea va avea 13 dormitoare, 11 saloane, 9 băi, sală spa, piscină, cramă, săli de joc şi o zonă special amenajată pentru fumat. Temperatura interioară va fi de 23 de grade Celsius.

Întreaga operaţiune de reamenajare a acestui complex este condusă de "şeica" Mozah Bint Nasser al-Missned. Mozah este a doua din cele trei soţii ale fostului emir al Qatarului, şeicul Hamad, şi este renumită în întreaga lume pentru ţinutele ei originale şi elegante, din care nu lipseşte niciodată turbanul.

Palatul va fi folosit ca reşedinţă a şeicului Tamim bin Hamad al Thani, care are 34 de ani şi a devenit emir al Qatarului în 2013, după abdicarea tatălui său. Tamim este un bun cunoscător al Marii Britanii, unde a urmat cursurile Academiei Militare de la Sandhurts.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.