Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asta este INEXPLICABIL: Numărul de infecţii respiratorii acute este mai mic cu peste 65% mai mic decât cel de anul trecut, din aceeași perioada

one.ro
tuse raceala gripa

Numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute a fost, la nivel naţional, de 48.646, în perioada 22-28 februarie, înregistrându-se cu 65,7% mai puţine îmbolnăviri faţă de aceeaşi săptămână a anului trecut, a informat, joi, Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP).

Potrivit sursei citate, numărul de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) este cu 65,7% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (141.816) şi cu 8% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară (45.032).

Citește și: Numire dubioasă făcută de USR în funcția de subprefect al județului Alba: Fost șef de post de poliție cu diplomă de la o ‘universitate’ desființată

În săptămâna 22-28 februarie au fost raportate la nivel naţional 8 cazuri de gripă clinică, comparativ cu 5.642 cazuri înregistrate în aceeaşi săptămână a sezonului anterior.

Nu a fost comunicat niciun deces confirmat cu virus gripal şi nu au fost confirmate cazuri noi de gripă, scrie agerpres.ro.

Citește și: Cristoiu: ‘Respingerea dosarului 10 august convine tuturor celor care conduc România de azi. Dacă jandarmii din noul regim n-ar fi duri, demonstrații ar putea da năvală în Guvernul Cîțu’

"De la începutul sezonului au fost confirmate cu laboratorul 4 cazuri de gripă: un caz gripă cu virus AH1, un caz gripă A nesubtipat, două cazuri gripă cu virus B", afirmă INSP.

Până la data de 28 februarie au fost vaccinate antigripal 2.298.469 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

Citește și: Puternic semnal de îngrijorare! Octavian Jurma: ‘București va intra în scenariul roșu, cel mai probabil, săptămâna viitoare’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.