Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asta le întrece pe toate: Belarusul spune că piloții avionului Ryanair au decis să aterizeze din cauza unei amenințări a Hamas

Ryanair

Autorităţile belaruse au explicat luni că zborul Ryanair deturnat duminică spre aeroportul din Minsk cu un opozant politic la bord a fost ameninţat într-un email semnat de organizaţia palestiniană Hamas, relatează AFP.

"Noi, soldaţii Hamas, cerem ca Israelul să înceteze focul în sectorul Gaza. Cerem ca Uniunea Europeană să înceteze să susţină Israelul (....), iar dacă revendicările noastre nu sunt satisfăcute o bombă va exploda (la bordul avionului Ryanair) deasupra Vilniusului", a declarat directorul pentru transport aerian din cadrul Ministerului belarus al Transporturilor, Artem Sikorski, afirmând că citeşte o traducere în rusă a unui mesaj primit în engleză.

Tot luni, autorităţile belaruse au anunţat că echipajul zborului Ryanair a decis de unul singur să aterizeze la Minsk "fără ingerinţă", după ce au fost informate despre ameninţarea cu bombă, scrie Agerpres.ro.

"Decizia a fost luată de comandantul echipajului fără ingerinţă externă", a explicat Igor Golub, comandant al forţelor aeriene belaruse. Potrivit acestuia, pilotul ar fi putut "să plece spre Ucraina, în funcţie de condiţiile meteo şi de rezerva sa de carburant, sau spre Polonia".

Duminică, un avion de vânătoare MiG-29 a decolat la ordinul personal al preşedintelui belarus Aleksandr Lukaşenko pentru a intercepta zborul FR4978 al Ryanair care efectua cursa Atena-Vilnius, capitale a două state UE, şi care se afla în acel moment în spaţiul aerian belarus.

După aterizarea avionului la Minsk şi verificarea sa amănunţită, acesta a decolat din nou spre Lituania.

Între timp, poliţia belarusă i-a arestat pe opozantul Roman Protaseveci şi pe prietena sa Sofia Sapega, care se aflau la bord. Numeroşi responsabili din Occident cred că întregul incidentul a fost orchestrat, notează AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.