Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Așteptările Alinei Gorghiu de la Ciolacu, ca viitor premier: 'Să fie mai puţine declaraţii contondente în coaliție' / Ce spune despre demisia șefului ANAF

Inquam Photos / Octav Ganea
Marcel Ciolacu Alina Gorghiu

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a afirmat marţi că şi-ar dori ca Marcel Ciolacu, viitor prim-ministru, să pună pe locul doi funcţia de preşedinte al PSD şi pe primul loc pe cea de premier, să reuşească să menţină echilibrul la nivelul celor trei partide care compun coaliţia guvernamentală şi să fie "mai puţine declaraţii contondente" între colegii de coaliţie.

"Mi-aş dori foarte mult ca şi viitorul prim-ministru al României, Marcel Ciolacu, să pună pe locul doi funcţia de preşedinte PSD şi pe locul unu, funcţia de premier. Să reuşească să menţină acest echilibru la nivelul celor trei partide care compun coaliţia guvernamentală şi, sigur, mi-aş dori mai puţine declaraţii contondente de la colegii din coaliţie la adresa celorlalţi colegi. Nu ajută cu nimic, iar gloria aceasta dată de o zi pentru o declaraţie, iarăşi, nu îl ajută nici pe împricinat şi nu ajută nici încrederea între membrii coaliţiei", a precizat Gorghiu.

Ea a fost întrebată cum comentează declaraţiile social-democratului Marius Minea, care a afirmat că premierul Nicolae Ciucă trebuia să ia mai devreme decizia de demitere a preşedintelui ANAF, Lucian Heiuş.

Întrebată dacă nu e o strategie a PSD să atace PNL, Gorghiu a spus că, dacă este aşa, este o strategie "neinspirată, care nu ajută pe nimeni".

"Permiteţi-mi să nu comentez aceste declaraţii. Dacă este o strategie, este o strategie neinspirată, nu ajută pe nimeni. Rămân la părerea mea că dacă vrem să menţinem încrederea în cadrul acestei coaliţii - şi încrederea se pierde foarte repede, se construieşte teribil de greu -, atunci va trebui să încercăm cu toţii să ne abţinem de la atacuri la persoană, să ne abţinem de la jigniri şi să încercăm să apărăm măsurile bune, indiferent de la ce ministru vin ele. Să apărăm imaginea Guvernului şi să încercăm împreună să găsim soluţii. E atât de simplu în teorie, practica văd că ne omoară uneori", a concluzionat Gorghiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.