Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Astra Film Festival publică povestea fiului nerecunoscut al sculptorului Constantin Brâncuşi

brancusi

Filmul „În căutarea tatălui pierdut”, de Ionuţ Teianu, care prezintă povestea lui John Moore, fiu nerecunoscut al sculptorului Constantin Brâncuşi, va fi disponibil online timp de 24 de ore, începând de vineri, ora 20:00, pe canalul de YouTube al Astra Film Festival, informează News.ro.

Realizat în anul 2016, filmul lui Ionuţ Teianu spune povestea unui om cu un tată celebru care nu l-a recunoscut vreodată, refuzând să accepte existenţa lui. Nici în ultimul său an de viaţă, atunci când a lăsat statului francez toate operele din atelierul parizian, Constantin Brâncuşi nu a făcut vreo referire la fiul său, care avea deja 23 de ani.

John Constantin Brâncuşi Moore se născuse la Londra în anul 1934. Mama lui, pianista Vera Moore, i-a spus cine este tatăl, dar l-a rugat să păstreze acest secret toată viaţa.

Abia la vârsta de 78 de ani, John Constantin Brâncuşi Moore a hotărât să se lupte pentru a fi recunoscut oficial ca fiu al marelui Brâncuşi.

„Cu toate că a locuit ani de zile în cartierul Montparnasse, la mai puţin de un kilometru de atelierul lui Brâncuşi, John nu şi-a văzut tatăl decât o singură dată în viaţă, în 1954, când avea 20 de ani. Vera l-a rugat să o ducă cu maşina până la atelier. Brâncuşi a deschis uşa, a lăsat-o pe Vera să intre, apoi a închis uşa fără să se uite la cel care rămăsese afară. În momentul acela, John a făcut pe ascuns o fotografie, care a ieşit neclară. Dar a păstrat-o toată viaţa în cutiile cu amintiri”, spune regizorul Ionuţ Teianu.

Citește și: INEDIT Confesiunile unui călugăr în timpul pandemiei: Mi-e frică de o viitoare ‘castă a talibanilor’ ortodocși!

Citește și: VIDEO - Simona Halep a fost huiduită de fanii de la meci, după o declarație care nu i-a mulțumit

El a continuat: „Făcând acest film, am vrut să explorez omul din spatele artistului de geniu. Brâncuşi a trăit o viaţă de om singuratic. Şi-a consacrat existenţa sculpturii. Niciodată nu a trăit în cuplu. Relaţia cea mai îndelungată a fost cea cu Vera Moore, mama lui John… Am înţeles că în viaţă e un timp pentru a face fiecare lucru. Dacă nu ne-am ocupat de acel nod la momentul potrivit, mai târziu e, din păcate, imposibil să mai schimbăm cursul vieţii”.

Regizorul român Ionut Teianu, stabilit la Paris, este cunoscut mai ales pentru scenariul filmului „Despre oameni şi melci”, regizat de Tudor Giurgiu. A mai regizat, în anul 2006, împreună cu Tatiana Niculescu-Bran, documentarul „For God’s Sake”, despre cazul de la Tanacu. În anul 1990, a realizat documentarul de şcoală „Zile albe”. Filmul „În căutarea tatălui pierdut” este prezentat de Cinemateca Astra Film cu sprijinul Transilvania Film.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.