Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Acordul privind cerealele și-a pierdut sensul' – Vladimir Putin a răbufnit / liderul de la Kremlin acuză UE

vladimir putin

Rusia poate înlocui cerealele din Ucraina atât din punct de vedere comercial, cât și gratuit, se preconizează o recoltă record în țară în acest an, iar continuarea „acordului privind cerealele" este lipsită de sens, a declarat președintele rus Vladimir Putin.

"Vreau să vă asigur că țara noastră este capabilă să înlocuiască cerealele ucrainene atât din punct de vedere comercial, cât și gratuit, mai ales că ne așteptăm din nou să avem o recoltă record în acest an", a scris liderul de la Kremlin într-un articol publicat pe site-ul Kremlinului, relateză Interfax.

Acuză UE

Vorbind despre "acordul privind cerealele", Putin a menționat că continuarea acestuia este lipsită de sens. Potrivit acestuia, "timp de aproape un an, un total de 32,8 milioane de tone de mărfuri au fost exportate din Ucraina în cadrul acordului, din care mai mult de 70% au mers în țări cu venituri mari și medii superioare, inclusiv Uniunea Europeană, în timp ce țări precum Etiopia, Sudan și Somalia, precum și Yemen și Afganistan, au reprezentat mai puțin de 3% din total - mai puțin de un milion de tone.”

În același timp, președintele rus a subliniat că "niciuna dintre condițiile" acordului "privind retragerea exporturilor rusești de cereale și îngrășăminte pe piețele mondiale de sancțiuni nu a fost îndeplinită".

"Mai mult, chiar și donarea de îngrășăminte minerale țărilor nevoiașe și cele mai sărace este împiedicată. Din cele 262.20 de tone de produse blocate în porturile europene, doar două transporturi au fost trimise. Restul rămâne în mâinile fără scrupule ale europenilor. Și asta în ciuda faptului că vorbim despre o acțiune pur umanitară, căreia nu ar trebui să i se aplice sancțiuni în principiu", se spune în articol.

„Și-a pierdut sensul”

"Având în vedere toate aceste fapte, continuarea acordului cu cereale, care nu și-a justificat scopul umanitar, și-a pierdut sensul. Ne-am opus prelungirii ulterioare a acordului - din 18 iulie, punerea sa în aplicare a fost finalizată", a conchis Putin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.