Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac armat în Canada - Bilanțul a ajuns la 23 de morți

politie canada

Bilanţul atacului armat din weekend în Canada a crescut la 23 de morţi, a anunţat Jandarmeria Regală din Canada (GRC, poliţia federală), relatează AFP potrivit news.ro.

”Credem că sunt 23 de victime, inclusiv una în vârstă de 17 ani”, a anunţat poliţia federală marţi într-un comunicat, precizând că a găsit mai multe corpuri între dărâmăturile unor case incendiate de atacator.

GRC se teme că bilanţul ar putea creşte în continuare.

Însă poliţia nu a precizat dacă acest bilanţ îl include pe atacator, care a murit din cauza rănilor prin împuşcare ale poliţiei, într-o staţie de carburant, duminică la prânz, în Noua Scoţie.

Atacatorul a fost împuşcat în urma unei fugi sângeroase, timp de peste 12 ore, pe o distanţă de aproximativ 100 de kilometri în această provincie.

Gabriel Wortman, un tehnician dentar în vârstă de 51 de ani, nu avea un cazier judiciar şi purta o uniformă GRC veritabilă în timpul fugii, a pecizat poliţia.

În timpul fugii, el s-a deplasat la bordul unei maşini asemătoare celor ale poliţiei, pe care a cumpărat-o la licitaţie.

În afară de victima în vârstă de 17 ani, toate celalte sunt adulte, iar pe unele atacatorul le cunoştea şi le-a ţintit în mod deliberat, potrivit poliţiei federale.

Poliţia încearcă să stabilească dacă atacatorul a ”planificat” ceea ce a făcut şi să-i înţeleagă ”motivaţiile” în cadrul anchetei, care vizează 16 scene ale crimei şi se anunţă complexă şi îndelungată.

Atacul a început sâmbătă seara, într-o casă din liniştita comună rurală de coastă Portapique, cu aproximartiv 100 de locuitori.

Chemată de vecini care au auzit focuri de armă, poliţia a descoperit la faţa locului mai multe cadavre, înăuntrul şi în faţa unei case.

Victime au fost ucise în alte patru sate, a precizat poliţia, în cel mai sângeros masacru din istoria Canadei, de la cel de la Montréal, în 1989, soldat cu 15 morţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.