Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac armat într-o biserică din SUA. Cel puţin 9 morţi

atac

Cel puţin nouă persoane au fost împuşcate mortal în incinta uneia din cele mai vechi biserici frecventate de afroamericani în oraşul Charleston, în Carolina de Sud (sud-estul SUA), într-un incident armat miercuri seara, relatează publicaţia locală The Post and Courier şi AFP.

O ameninţare a făcut dificilă derularea anchetei, determinând poliţia să ceară rezidenţilor care locuiesc în apropierea bisericii să părăsească zonă.

Presa americană scrie despre această întâmplare ca despre ceea ce ar putea fi unul dintre cele mai grave incidente cu focuri de armă din istoria Carolinei de sud.

"Eu va spun ca aceasta este o tragedie de nedescris şi sfâşietoare în această biserică istorică, unde o persoană rea şi plină de ură a luat viaţa cetăţenilor care au venit să se închine şi să se roage împreună', a declarat primarul din Charleston, Joe Riley, care a confirmat existenţa unor morţi.

Suspect de atacul armat este un tânăr alb, în jur de 21 de ani, îmbrăcat într-un tricou gri şi blugi, pe care poliţia, ajutată de trupe FBI, încearcă să-l captureze.

În pofida unei importante desfăşurări de forţe de securitate, inclusiv mijloace aeriene, el nu a fost încă găsit.

Candidatul republican la preşedinţia SUA, Jeb Bush, care urma să susţină joi un discurs electoral la Charleston, şi-a anulat vizita în acest oraş, au relatat media locale.

Biserica episcopală metodistă Emanuel, unde a avut loc incidentul, a sărbătorit recent 150 de ani de la înfiinţare, fiind una dintre cele mai vechi din SUA. Lăcaşul de cult se afla situat chiar în centrul Charleston, oraş istoric, care atrage anual sute de mii de turişti, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.