Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac armat pe Champs-Elysées: Angela Merkel şi-a exprimat "compasiunea" faţă de victime

mediafax
merkel

Cancelarul german, Angela Merkel, şi-a exprimat compasiunea faţă de victime şi familiile acestora" după atacul armat revendicat de gruparea Stat Islamic şi care a costat viaţa unui poliţist joi seară pe bulevardul Champs Elysées la Paris, relatează AFP. 

"După atacul asupra poliţiştilor la Paris", Angela Merkel a prezentat condoleanţe preşedintelui Franţei, François Hollande, a scris pe contul său de Twitter purtătorul de cuvânt al cancelarului federal, Steffen Seibert, citând-o: "Compasiunea mea pentru victime şi familiile acestora". 

Mai devreme, Ministerul de Externe de la Berlin a dat asigurări într-un mesaj de Twitter că Germania rămâne "cu fermitate şi hotărâre alături de Franţa". 

"Veşti şocante de la Paris. Deplângem victimele şi rămânem cu fermitate şi hotărâre alături de Franţa", a scris ministerul pe contul său de Twitter. 

Un poliţist şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost răniţi joi seară într-un schimb de focuri pe binecunoscutul bulevard Champs Elysées din centrul Parisului, autorul agresiunii fiind împuşcat, a precizat Ministerul francez de Interne. 

Gruparea jihadistă Stat Islamic a revendicat rapid atacul armat, într-un comunicat publicat în cursul nopţii de organul său de propagandă Amaq.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.